Bretonse bio-sector groeit

In Bretagne groeit de biologische landbouw snel. "De groei is sterk, ongeveer 10 procent per jaar, maar er is nog een lange weg te gaan", vertelt Pascal Le Guern, bio-bakker en vice-voorzitter van Bio Bretagne Initiative.In 2014 telde de sector in het departement 1890 bedrijven met bijna 70.000 hectare biologische landbouw. De groei van de sector is nu vooral te danken aan een verandering van mentaliteit onder de boeren. Waar eerst de omschakelaars ideologische motieven hadden, zien omschakelaars nu ook vaker de economische meerwaarde van bio-landbouw.

Ook de ‘crisis’ op de zuivelmarkt speelt mee. Door het einde van de quota, wat de markt veranderde, krijgt de brancheorganisatie in Finistère meer aanvragen van melkveehouders die willen omschakelen. Naast zuivel neemt de regio ook de voortrekkersrol in de bio-groenten.

In afzet is de catering in groeimarkt. Veel kantines van kleuterscholen, middelbarescholen en verpleeghuizen zijn overgestapt op biologische producten. "Ouders zijn veel eisend en sinds kort merken we dat er ook op politiek niveau meer steun komt voor de biologische en lokale producten."

Bron: Le Télégramme

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.