Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minilessen geven actief beeld groene voortgezet onderwijs

Actief kennismaken met het groene voortgezet onderwijs. Dat is de doelstelling van de minilessen van de Groene Welle. Van 18 januari tot en met 22 januari 2016 kunnen leerlingen uit groep 8 en eindgroepen uit Zwolle en omgeving een kijkje nemen bij de Zwolse onderwijsinstelling. De basisschoolleerlingen kunnen groepsgewijs een dagdeel proefdraaien in het groene voorgezet onderwijs. Aan de hand van theorie- en praktijkopdrachten maken de leerlingen kennis met een aantal vakken en proeven ze ook alvast een beetje de sfeer van het veelzijdige groene voortgezet onderwijs.

Tijdens de minilessen 2016 werken leerlingen in kleine groepjes aan diverse opdrachten. Deze variëren van het stekken van planten en het beoordelen van dierverblijven tot het doen van natuurkundige proefjes. De opdrachten zijn zoveel mogelijk afgestemd op het niveau van de leerlingen en richten zich op de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg én op havo/vwo leerlingen. De basisschoolleerlingen worden begeleid door huidige eerstejaars leerlingen.

De minilessen zijn al jaren een succes. Hans Adema, coördinator minilessen: "Kort maar krachtig: dat zijn de minilessen van de Groene Welle. In blokjes van 15 minuten krijgen de leerlingen een goed idee wat het groene vo inhoudt. Naast de praktijklessen bloem en groen, maken de leerlingen ook kennis met de vakken als wiskunde, natuur- en scheikunde, drama en verzorging. Eén van de hoogtepunten is altijd de praktijkles dier, waarbij de leerlingen kennismaken met de reptielen en gezelschapsdieren."

Adema vervolgt: "Natuurlijk is er voor iedereen ruim gelegenheid om vragen te stellen over het onderwijs op de Groene Welle. Het kan hierbij gaan om het vmbo, maar ook om het Groene Lyceum. Leerlingen met een havo- of havo/vwo-advies kunnen in het Groene Lyceum in zes jaar doorstromen naar het hbo. Theorie en praktijk wisselen elkaar af en leerlingen werken voornamelijk met de Ipad."

Ook tijdens de open dag op woensdag 3 februari kunnen kinderen kennis maken met het groene vo-onderwijs. In een sfeervol ingerichte school staan docenten en huidige leerlingen bezoekers graag te woord. Ook zijn er leuke demonstraties en workshops die een goed beeld geven van de mogelijkheden van het vmbo-groen en het Groene Lyceum. De open dag is van 15:00–20:00 uur.

Voor meer informatie: www.groenewelle.nl
Publicatiedatum: