Mexicaanse bessenteler ziet veel potentie bio-markt VS

Berries Paradise in Mexico is in 2014 begonnen met bio-frambozen. In 2015 zijn biologische blauwe bessen en bramen aan het aanbod toegevoegd. "We hopen met een paar jaar een verdeling van 50% biologische en 50% conventionele productie te verkrijgen", zegt Hector Silva van Berries Paradise. Berries Paradise is een Mexicaans bedrijf dat blauwe bessen, frambozen en bramen produceert, verpakt en exporteert. De meeste bessen komen van eigen grond, waarin voor 100% gebruik gemaakt wordt van tunnels. De productie wordt naar koelingen gebracht vlakbij de velden in Jalisco, Colima en Michoacan. 

Bij Berries Paradise merkte men dat er een interessante markt is voor biologische bessen. "Consumenten zijn meer actief geworden in het zorgen voor hun eigen gezondheid. Deze verandering leidt tot een groeiende vraag voor gezondere producten", legt Hector uit. Biologisch telen is moeilijker, maar nu al is 15% tot 20% van de totale productie biologisch. Het doel is om dit percentage ieder jaar toe te laten nemen. "De bio-bessen worden voornamelijk geëxporteerd naar de VS", vervolgt Hector. "We zouden echter onze export uit willen breiden naar bijvoorbeeld Europa. Er zijn daar veel landen waarbinnen de biologische markt al goed gevestigd is. Dat maakt Europa een interessante exportmarkt." Hector ervaart een hoger prijsniveau voor biologische producten. "In veel landen is de prijs voor bioproducten hoger dan voor conventionele. In ons geval zijn de blauwe bessen en frambozen het beste qua prijs. De prijzen voor bramen liggen net boven conventionele prijzen."Voor meer informatie:

Hector Hugo Silva Fabian
Grupo Berries Paradise
Camino a Tuxpan Nuevo Poblado,
Margen Derecho Km1, Tuxpan,
Jalisco. C.P. 49800
+52 (384) 7333200

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.