Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Artic Challenge met goed doel Honey Highway

The Arctic Challenge naar de Noordkaap is van start gegaan. Acht dagen, 7000 kilometer, -40° Celsius. Het team Robert Huijser van GD-iTS (Zeevracht & Luchtvracht) rijdt voor het goede doel: Stichting Honey Highway. Met 8 dagen verslag op TV op de zender SBS6. Deborah Post initiatiefneemster van Honey Highway vertelde een jaar terug in een interview op Vroege Vogels Radio 1, dat ze A4 Honey Highway navolging wil geven naar het noorden naar Bergen in Noorwegen en naar het zuiden naar Brussel.

Het team van Robert Huijser heeft ze twee Honey Highway mutsen (merk Inti) overhandigd in plaats van bloemenzaad voor de Artic Challenge naar de Noordkaap.



Dit team heeft zich voorgenomen om door hun deelname de Stichting Honey Highway te steunen. Robert Huijser over Honey Highway: "Deze nog jonge stichting heeft ten doel de bijensterfte in Nederland en Europa tegen te gaan. Bijensterfte vindt de laatste jaren steeds meer plaats, vooral tijdens de winterperiode. Deze kleine insecten zijn van wezenlijk belang voor de bestuiving van groente en fruit. Als er steeds minder bijen zijn, komt onze voedselproductie uiteindelijk in gevaar. Honey Highway wil bereiken dat de bijen meer aanbod van nectar en stuifmeel hebben, met name om de winterperiode te kunnen overbruggen. Daartoe worden de bermen van de snelwegen in Nederland ingezaaid met biologische bloemenzaden. De bermen van onze snelwegen zijn vrijwel nog de enige plaatsen waar geen onkruid wordt bestreden. De bermen lenen zich daarom erg goed voor dit doel. Op 7 november jongstleden is A4 Honey Highway geopend en om dit navolging te geven naar Bergen in Noorwegen en naar Brussel. Om het doel van de stichting te bereiken is meer geld nodig. Daar willen wij ons dan ook graag voor inzetten."



Voor meer informatie: www.honeyhighway.nl

Wil je meer weten over Honey Highway op 27 januari organiseert Deborah Post de reeks Van Hollandse Bodem op landgoed OP Hodenpijl, wegens het succes van de reeks van vorig jaar. Op 27 januari is de eerste avond 'Van eigen bodem'.

Voor meer informatie: www.ophodenpijl.nl
Publicatiedatum: