17 december bij BinnensteBuiten van KRO/NCRV

Adopteer een Kerstboom zoekt nieuwe partners

De jaarlijkse actie Adopteer een Kerstboom is wederom een daverend succes. Bij 7 van de 16 uitgiftepunten is inmiddels al geen kerstboom meer te verkrijgen. Mensen lopen massaal warm voor de biologische teelt en het hergebruik van de bomen, die door hun geprepareerde kluit een grote overlevingskans hebben.

Elf jaar geleden bedachten Erwin Kooijman en Kyra Gunneweg Adopteer een Kerstboom. "Als biologische boomkwekers vonden we het zonde om onze bomen eenmalig te verkopen en daarna binnen een paar weken op de brandstapel in rook te zien opgaan. Inmiddels kent het project zestien uitgiftepunten in heel Nederland en worden op nog vier Skal-gecertificeerde bedrijven kerstbomen opgekweekt en herplaatst voor adoptie", vertelt Kyra.Jaarlijks groeit het aantal uitgiftepunten en dit jaar lijkt de groei ongekend. Al in de eerste week na de traditionele start – net na Sinterklaas – is bijna de helft van de uitgiftepunten al leeg. Te verwachten valt dat de vraag alleen maar zal toenemen. Dit is mede te danken aan een hoge interesse bij de media: Het Jeugdjournaal en het nieuwe programma BinnensteBuiten besteden dit jaar aandacht aan AEK, alsmede legio dagbladen en tijdschriften.Vanwege de nog steeds gestage groei en het duurzaamheidsprincipe om de boom zo dicht mogelijk bij het uitgiftepunt terug te planten, zijn Erwin en Kyra op zoek naar Skal-gecertificeerde partners – of in omschakeling - die een veld willen inrichten voor kerstbomen. Erwin: "Het meest geschikt voor Picea's en Abies is zandgrond. Kerstbomen zijn uitermate geschikt voor de uitloop van pluimvee. Hiermee hebben we al positieve ervaringen. We gebruiken 1 vierkante meter per boom. Aantallen kunnen variëren van circa honderd tot duizend bomen. Noord-Holland en Oost-Gelderland zijn wat ons betreft het meest urgent. Heb je een plek waar je mogelijkheden ziet om uitgifte en herplaatsen van door ons gekweekte bomen te combineren, dan zijn we uiteraard ook geïnteresseerd in samenwerking."Wil je meer weten? Neem dan contact op met Erwin Kooijman van Randijk Bamboe & Hoveniers, 033 4320501, of stuur een mail naar: info@bamboe.nl.

Donderdag 17 december om 18:45 uur is AEK te zien bij het programma BinnensteBuiten van KRO/NCRV.

Voor meer informatie: www.adopteereenkerstboom.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.