Ruim een jaar geleden organiseerden Marco Agema van Friet van Piet in Groningen en Jan Willems van Alida's Smulpaleis in Roden in hun cafetaria 'De Week van de Biologische Snack'. Een aantal collega's sloten zich meteen aan. De twee initiatiefnemers konden terugkijken op een geslaagde promotieweek. Onlangs vonden Agema en Willems het de hoogste tijd om hun blikken weer vooruit te richten en kondigden ze in hun enthousiasme vorige maand het vervolg aan. Tot 9 december was het nog niet helemaal duidelijk hoe de organisatie ervan verder op touw gezet zou gaan worden. Een ding was meteen duidelijk, beide ondernemers wilden het succes graag met hun collega's delen.
Beide ondernemers – lid van vakvereniging ProFri – spraken deze week met Frans van Rooij, de initiatiefnemer van de vereniging en van het Nederlands Frituurcentrum. "Het onder de aandacht brengen van biologische snacks onder de leden en vooral het positioneren ervan richting de consument past helemaal binnen de doelstelling van de vakvereniging en de activiteiten van het Nederlands Frituurcentrum", aldus Van Rooij. Het frituurcentrum gaat beide ondernemers helpen bij de verdere organisatie van de door hun aangekondigde landelijke editie van de Biologische Snackweek.
Tijdens de komende Horecava zal de campagneweek worden geïntroduceerd. De organisatoren richten zich vooral op kwalitatieve deelname. Marco Agema: "Collega's die toekomstbestendig aan het ondernemen zijn en willen deelnemen aan deze campagneweek, kunnen zich al aanmelden via info@biologischesnackweek.nl."
De eerste landelijke editie van de Biologische Snackweek vindt plaats van 22 tot en met 28 februari 2016.
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Demoveldbijeenkomsten robuuste aardappelrassen: 4, 11 en 20 juli
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis