Ruim een jaar geleden organiseerden Marco Agema van Friet van Piet in Groningen en Jan Willems van Alida's Smulpaleis in Roden in hun cafetaria 'De Week van de Biologische Snack'. Een aantal collega's sloten zich meteen aan. De twee initiatiefnemers konden terugkijken op een geslaagde promotieweek. Onlangs vonden Agema en Willems het de hoogste tijd om hun blikken weer vooruit te richten en kondigden ze in hun enthousiasme vorige maand het vervolg aan. Tot 9 december was het nog niet helemaal duidelijk hoe de organisatie ervan verder op touw gezet zou gaan worden. Een ding was meteen duidelijk, beide ondernemers wilden het succes graag met hun collega's delen.
Beide ondernemers – lid van vakvereniging ProFri – spraken deze week met Frans van Rooij, de initiatiefnemer van de vereniging en van het Nederlands Frituurcentrum. "Het onder de aandacht brengen van biologische snacks onder de leden en vooral het positioneren ervan richting de consument past helemaal binnen de doelstelling van de vakvereniging en de activiteiten van het Nederlands Frituurcentrum", aldus Van Rooij. Het frituurcentrum gaat beide ondernemers helpen bij de verdere organisatie van de door hun aangekondigde landelijke editie van de Biologische Snackweek.
Tijdens de komende Horecava zal de campagneweek worden geïntroduceerd. De organisatoren richten zich vooral op kwalitatieve deelname. Marco Agema: "Collega's die toekomstbestendig aan het ondernemen zijn en willen deelnemen aan deze campagneweek, kunnen zich al aanmelden via info@biologischesnackweek.nl."
De eerste landelijke editie van de Biologische Snackweek vindt plaats van 22 tot en met 28 februari 2016.
Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
Deelnemers gezocht
Eerste landelijke Biologische Snackweek: 22-28 februari 2016
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'