Noordelijke Proefboerderijen en Wageningen UR bundelen krachten

Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) en het praktijkonderzoek van Wageningen UR gaan nog intensiever met elkaar samenwerken. Beide organisaties zien daarbij grote voordelen voor hoogwaardig toegepast onderzoek in de regio Noord-Nederland.

Binnen de Noordelijke akkerbouw is veel vraag naar innovaties. De Agro Agenda Noord-Nederland noemt bijvoorbeeld structurele bodemverbetering en het sluiten van kringlopen als belangrijke speerpunten. Ook op het gebied van precisielandbouw liggen er kansen die aansluiten bij de behoefte van de Noordelijke akkerbouw, denk daarbij bijvoorbeeld aan de inzet van drones en gewas- en bodemsensoren. SPNA en Wageningen UR gaan samen invulling geven aan projecten rondom bovenstaande thema's.

Onderzoekslocaties in Groningen

SPNA beschikt over een tweetal goede onderzoekslocaties in de provincie Groningen, met daar omheen een betrokken netwerk van akkerbouwers. Vanuit proefboerderij Kollumerwaard (lichte jonge kleigrond) wordt de akkerbouw in de Friese kuststrook en het Groningse Hogeland bediend. De proefboerderij Ebelsheerd (zware kleigrond) ligt midden in het Oldambt.

Wageningen UR beschikt over zowel wetenschappelijke kennis als praktijkkennis en is een krachtige onderzoek- en innovatieorganisatie. Door de sterke punten van beide organisaties te combineren ontstaat er een nog betere basis voor toegepast onderzoek ten bate van de agrarische sector. Ook zorgt de samenwerking er voor dat (meer) geld vanuit het topsectorenbeleid naar Noord-Nederland komt.

Voor meer informatie: Erik Toussaint

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.