"Levensstijl-segmentatiebenadering van duurzame voedselconsumptie biedt perspectieven"

Een Levensstijl-segmentatiebenadering van duurzame voedselconsumptie draagt daarmee bij aan een verschuiving naar een duurzamer eetpatroon. Dat blijkt uit onderzoek van Muriel Verain (Wageningen Universiteit).

Hedendaagse voedselpatronen zijn gerelateerd aan allerlei duurzaamheidsproblemen. In een reeks segmentatiestudies zijn consumenten in groepen ingedeeld, waarbij onder andere is gekeken naar wat zij vinden van duurzaam eten, en of ze zich duurzaam gedragen. Ook is gekeken hoe deze groepen het best benaderd kunnen worden om hun intenties om duurzamer te gaan eten te verhogen.

Er zijn door Verain verschillende leerpunten geformuleerd:
  • Het is van belang om verschillende soorten duurzaam voedingsgedrag te onderscheiden;
  • De link tussen duurzaam eten en gezondheid is veelbelovend;
  • Het is van belang om rekening te houden met verschillen tussen productgroepen.

Klik hier voor het proefschrift op de website van Wageningen Universiteit.

Bron: Wageningen Universiteit via FoodHolland



Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven