Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Levensstijl-segmentatiebenadering van duurzame voedselconsumptie biedt perspectieven"

Een Levensstijl-segmentatiebenadering van duurzame voedselconsumptie draagt daarmee bij aan een verschuiving naar een duurzamer eetpatroon. Dat blijkt uit onderzoek van Muriel Verain (Wageningen Universiteit).

Hedendaagse voedselpatronen zijn gerelateerd aan allerlei duurzaamheidsproblemen. In een reeks segmentatiestudies zijn consumenten in groepen ingedeeld, waarbij onder andere is gekeken naar wat zij vinden van duurzaam eten, en of ze zich duurzaam gedragen. Ook is gekeken hoe deze groepen het best benaderd kunnen worden om hun intenties om duurzamer te gaan eten te verhogen.

Er zijn door Verain verschillende leerpunten geformuleerd:
  • Het is van belang om verschillende soorten duurzaam voedingsgedrag te onderscheiden;
  • De link tussen duurzaam eten en gezondheid is veelbelovend;
  • Het is van belang om rekening te houden met verschillen tussen productgroepen.

Klik hier voor het proefschrift op de website van Wageningen Universiteit.

Bron: Wageningen Universiteit via FoodHolland


Publicatiedatum: