De Landgenoten koopt tweede grond aan

De Landgenoten (België) heeft genoeg middelen kunnen binnenhalen om tot zijn tweede aankoop over te gaan. Na Maatschap Wijveld beheert het bio-grondfonds nu ook 1,45 hectare van het Open Veld in Leuven.

De grond in Leuven wordt bewerkt door Tom Troonbeeckx: "Dankzij De Landgenoten ben ik er zeker van dat deze grond na mij ook biologisch wordt bewerkt. Mijn bedrijf kan door de lage investeringskost later vlot overgenomen worden door een nieuwe bio-boer. Zo geef ik een stuk levenswerk door en ik ben er zeker van dat mijn vruchtbare grond goed beheerd zal worden in de handen van een nieuwe generatie bio-boeren!"

Afgeronde projecten

Het Open Veld is het tweede afgeronde project van de Landgenoten. Zowat een jaar geleden kochten ze in Destelbergen de grond van Maatschap Wijveld aan. Daarnaast lopen er nu nog 3 andere projecten: Enterra, Hoeve In De zon en De Groentelaar. Koop een aandeel ter waarde van 250 euro of doe een gift. Men kan trouwens ook altijd nog afgeronde projecten steunen. Zo kunnen De Landgenoten voor afgeronde projecten reserves opbouwen voor als er in de toekomst aandeelhouders uittreden en zo komen er middelen van aandeelhouders zonder voorkeurproject vrij om nieuwe projecten te realiseren.

Voor meer informatie: www.delandgenoten.be

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.