Bingenheimer Saatgut Catalogus 2016: nu ook Nederlandstalig

Voor het eerst biedt Bingenheimer Saatgut, in nauwe samenwerking met Biosano – de handelspartner voor Nederland en België - een Nederlandstalige catalogus aan. In deze catalogus 2016 staan de beschrijvingen van alle rassen in het assortiment, teeltadvies en informatie over de veredelaar van het ras en de bedrijven die de zaden hebben vermeerderd. Deze bedrijven worden achteraan de catalogus voorgesteld.

De naam Bingenheimer Saatgut AG is al sinds 2001 een begrip in de bio-dynamische wereld. Het idee achter dit bedrijf begon al ruim 30 jaar geleden met een groep geëngageerde Demeter groentetelers die zich de vraag stelde: 'Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er in de toekomst goede, zaadvaste rassen blijven bestaan - rassen die vruchtbare zaden vormen die, wanneer je ze uitzaait, een gewas vormen met dezelfde eigenschappen als het moedergewas?'. De inspirerende ontmoetingen tussen de telers leidden uiteindelijk tot de oprichting van de vereniging Kultursaat e.V. en het bedrijf Bingenheimer Saatgut AG.De leden-veredelaars van Kultursaat e.V. ontwikkelen nieuwe rassen en houden oude, voor de professionele teelt waardevolle rassen in stand en doen onderzoek naar veredelingsmethoden onder biologisch-dynamische principes. De zaden van deze groente-, kruiden- en bloemenrassen worden onder biologische of biologisch-dynamische op een 100-tal landbouwbedrijven vermeerderd. Bingenheimer Saatgut zorgt voor de reiniging en kwaliteitsopvolging van de zaden en brengt deze op de markt. Het rechtstreekse contact tussen onze medewerkers en de tuinders die onze zaden gebruiken brengt de feedback van de landbouwbedrijven terug naar de veredelaars.

Bingenheimer Saatgut biedt een grote diversiteit aan aan biologische zaden voor de professionele en particuliere teelt, groenten, kruiden en bloemen. Het assortiment bestaat uitsluitend uit zaadvaste rassen.

Voor meer informatie:

Mieke Lateir
Biosano bvba
Carolinalei 6
B-2930 Brasschaat
T +32 488589990
F +32 36641613
mieke.lateir@biosano.be
www.biosano.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.