Bingenheimer Saatgut Catalogus 2016: nu ook Nederlandstalig
De naam Bingenheimer Saatgut AG is al sinds 2001 een begrip in de bio-dynamische wereld. Het idee achter dit bedrijf begon al ruim 30 jaar geleden met een groep geëngageerde Demeter groentetelers die zich de vraag stelde: 'Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er in de toekomst goede, zaadvaste rassen blijven bestaan - rassen die vruchtbare zaden vormen die, wanneer je ze uitzaait, een gewas vormen met dezelfde eigenschappen als het moedergewas?'. De inspirerende ontmoetingen tussen de telers leidden uiteindelijk tot de oprichting van de vereniging Kultursaat e.V. en het bedrijf Bingenheimer Saatgut AG.
De leden-veredelaars van Kultursaat e.V. ontwikkelen nieuwe rassen en houden oude, voor de professionele teelt waardevolle rassen in stand en doen onderzoek naar veredelingsmethoden onder biologisch-dynamische principes. De zaden van deze groente-, kruiden- en bloemenrassen worden onder biologische of biologisch-dynamische op een 100-tal landbouwbedrijven vermeerderd. Bingenheimer Saatgut zorgt voor de reiniging en kwaliteitsopvolging van de zaden en brengt deze op de markt. Het rechtstreekse contact tussen onze medewerkers en de tuinders die onze zaden gebruiken brengt de feedback van de landbouwbedrijven terug naar de veredelaars.
Bingenheimer Saatgut biedt een grote diversiteit aan aan biologische zaden voor de professionele en particuliere teelt, groenten, kruiden en bloemen. Het assortiment bestaat uitsluitend uit zaadvaste rassen.
Voor meer informatie:
Mieke Lateir
Biosano bvba
Carolinalei 6
B-2930 Brasschaat
T +32 488589990
F +32 36641613
mieke.lateir@biosano.be
www.biosano.be
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Komkommerprijs duikt naar beneden
- 2023-03-31 “Bio-or-not-to-bio”, dat is geen vraag meer!"
- 2023-03-30 Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- 2023-03-29 Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- 2023-03-29 "Retailers niet langer huiverig nieuwe dadels aan te bieden"
- 2023-03-29 'Loeren bij de Boeren 2023' met De Waog: 30 april
- 2023-03-29 Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- 2023-03-28 Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- 2023-03-28 De aardappel als casus onderzocht in de afschaffing van btw op groenten en fruit
- 2023-03-24 Siciliaanse citroenenteler maakt stap naar biologisch-dynamisch
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"