Hieruit blijkt onder meer dat het percentage personen dat biologische producten eet, toeneemt met het opleidingsniveau. De laagstopgeleiden consumeren minder vaak (52%) biologische producten dan de hogeropgeleiden van het korte type (70%) en van het lange type (81%). In Wallonië worden biologische producten vaker (69%) gegeten dan in Vlaanderen (62%).
In 2014 geeft 66% van de bevolking in België aan biologische producten te eten, waarvan 20% zelden, 30% soms, 14% vaak en 2% altijd biologische producten consumeert. Vrouwen blijken vaker (69%) biologische producten te consumeren dan mannen (63%).
Het percentage Belgen (met een leeftijd tussen 15 en 64 jaar) dat in 2014 (67%) aangeeft biologische producten te consumeren, is gestegen ten opzichte van 2004 (52%).
Groenten vaakst gekocht
De biologische producten die de bevolking in België in 2014 het vaakst aangeeft te kopen, zijn groenten (82,6%), fruit (63,5%), zuivelproducten (36,2%), vlees (25,6%) en brood (19,9%). De andere producten die het vaakst naar voren kwamen waren eieren (6,4%), graanproducten (7,1%) en koeken, cake of wafels (3,3%).Klik hier voor het complete rapport.