Innovatiemakelaar Bionext bespreekt kennisvragen bij bio-studieclub Zuid-west

'Hangwormen' en rijdende vriezers

Woensdag 18 november zaten zo'n 25 akkerbouwers, groentetelers, landbouwvoorlichters en onderzoekers bijeen in de zaal van proefbedrijf de Rusthoeve in Colijnsplaat (Noord Beveland). Vooraf hadden de deelnemers aangegeven wat de knelpunten op hun bedrijf waren.

Tijdens de bijeenkomst stelden de deelnemers de omvang van het probleem vast en gingen na of kennis voorhanden was en wat inzet van het bedrijfsleven zou kunnen zijn. Onderwerpen als zaad- en wortelonkruiden, ziekten en plagen en grondbewerkingstechnieken kwamen langs. Oplossingsrichtingen liepen uiteen van de beschikbare kennis op een rij zetten en een demo op de Biologische Velddag 2016 tot het zoeken naar nieuwe machines om zeer laat kiemende zaadonkruiden als knopkruid aan te pakken. Per knelpunt hebben de deelnemers afspraken gemaakt over een vervolg.

De innovatiemakelaar van Bionext organiseerde deze middag samen met de Rusthoeve op verzoek van de studiegroep biologische akkerbouw/groenteteelt Zuidwest.

Voor meer informatie: blom@bionext.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.