12 en 13 december in Haarlem:

Community Supported Agriculture Conferentie

Nederlandse en Belgische boeren en tuinders, studenten en initiatiefnemers van Community Supported Agriculture bedrijven kunnen op 12 en 13 december 2015 in Haarlem deelnemen aan de jaarlijkse conferentie voor dit soort sociaal-economisch vernieuwende bedrijven. Op zaterdag is de conferentiedag met frisse presentaties van net startende en al doorgewinterde tuinders en boeren. Hoe vergaat het de starters? En hoe houden ervaren CSA bedrijven hun deelnemers vast? 's Middags wisselen de conferentiedeelnemers in workshops ervaringen uit over ledenbinding, groei en organisatievorming en verbreding van het aanbod als boerderij. Deelnemers kunnen vervolgens kiezen om aan te schuiven voor een gezellig diner. Op zondag 13 december 2015 biedt de conferentie een excursieprogramma naar de drie verschillende tuinderijen van de Nieuwe Akker in Haarlem.Tuinder Erik de Keulenaar (rechts) van biologisch-dynamische tuinderij WTG laat ook graag de stadskas in Haarlem zien, onderdeel van de Nieuwe Akker. Met in totaal zo'n 600 leden op drie locaties is de Nieuwe Akker een CSA bedrijf waar de deelnemers aan de conferentie veel van kunnen leren. Foto's: Maria van Boxtel

De conferentie is speciaal bedoeld voor professionals en betrokkenen bij Community Supported Agriculture bedrijven. Kern van een CSA-bedrijf is de afspraak die gemaakt wordt tussen boer en klant, waarna de klant actief deelneemt of lid wordt van de boerderij. De deelnemer zegt toe (wekelijks) een deel van de oogst af te nemen, ongeacht of die groot of kleiner uitvalt, en daarvoor de kosten te dragen. De boer op zijn beurt spant zich in om de aarde, de planten en de dieren naar beste kunnen te verzorgen, waardoor ook de behoefte aan kwalitatief hoogstaande voeding van de aangesloten leden is gewaarborgd. Het aantal CSA bedrijven in Nederland neemt toe, mede omdat het voor startende ondernemers een door de klanten gedragen vorm van ondernemen is.Deelname aan de conferentiedag op zaterdag kost 25 euro per deelnemer plus 15 euro voor het diner. Aanmelden is verplicht en kan via www.bdvereniging.nl of deze link voor 1 december 2015. Vragen? Mail ze naar csaconferentie2015@gmail.com. Het uitgebreide programma is te vinden op www.bdvereniging.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.