Zaterdag 12 december:

Open dag bij boerderij met Jersey stieren

Op zaterdag 12 december is er een open dag bij de enige Jersey stieren boerderij in Nederland. Deze staat deze winter in Eemnes. U bent u van harte welkom om de stierkalveren en zoogkoeien te komen bekijken en het vlees te proeven en te kopen. Voor de kinderen is er genoeg te doen zoals strobalen race, kalf knuffelen en de dieren draaimolen van Johan de circusknecht.

De toegang is gratis en bezoekers zijn welkom van 11:00-16:00 uur. Het adres is Geerenweg 4 te Eemnes.

Vlees van een melkras?

"De Jersey stierkalveren van biologisch kaasbedrijf Remeker in Lunteren fokken wij op voor het vlees. Deze stierkalveren werden eerder niet benut omdat ze relatief klein zijn en niet hard groeien. Ze gingen met het slachtafval mee. Nu gebeurt dat niet meer en nemen wij ze over. Bij onze pleegmoeder-koeien drinken ze drie maanden verse melk. Daarna gaan ze in leeftijdsgroepen naar verschillende natuurgronden in midden Nederland. Deze natuurgronden pachten wij van Landgoed Vollenhoven en van Stichting het Utrechts Landschap. De dieren worden op een leeftijd van ongeveer 2 jaar geslacht", vertelt Jacob Beeker.


Jacob en Linda Beeker met hun kinderen en één van de Jersey stieren.

Biologisch?

Hij vervolgt: "Ons Jersey rundvlees mag officieel niet biologisch heten omdat het (nog) niet gecertificeerd is. Momenteel is dit te duur omdat de dieren op wel verschillende plekken lopen die allemaal apart gecertificeerd zouden moeten worden. De dieren worden tenminste volgens de biologische normen gehouden en gevoerd. Vanuit respect voor het dier gaan we zelfs verder; kalveren drinken bij de (pleegmoeder)koe, de stieren behouden de hoorns, worden niet gecastreerd en krijgen minimaal 8 maanden per jaar volledige weidegang. In de winter voeren we gedroogde biologische kruiden en muesli, eigen hooi en Keltisch zeezout. We gebruiken homeopathische geneesmiddelen, antibiotica worden niet gebruikt. Op het land gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest. In de strostal krijgen de dieren extra veel ruimte."

Natuurzuiver Jersey rundvlees

"Wij werken vanuit de intrinsieke overtuiging dat je de natuurlijke omstandigheden zo dicht mogelijk moet proberen te benaderen om de beste omstandigheden voor het dier te creëren. Langzame groei, beweging, sociaal gedrag en pensgerichte voeding leiden tot minder kilo's vlees maar een betere kwaliteit: natuurzuiver Jersey rundvlees. Hierin willen we heel ver gaan en hebben we nog veel ideeën die we willen uitwerken."

Voor meer informatie:
 
Jacob en Linda Beeker, info@jerseyvleesbestellen.nl, 06 52034717, www.jerseyvleesbestellen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.