IMVO-voucher voor 50% subisidie op verduurzaming van handelsketen

"De wereld is een dorp geworden". Een gevleugelde uitspraak van tegenwoordig. Deze global villlage zie je ook terug in de economie. In veel sectoren is de handelsketen internationaal georiënteerd. Dat is logisch, want u vergroot daarmee uw marktkansen. Maar wilt u ook een andere kant van uw bedrijf laten zien, namelijk dat u verantwoordelijkheid wilt nemen in die internationale keten? Dan is Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) essentieel.

IMVO-vouchers

Nederland maakt zich sterk voor ondernemers die zich op IMVO niveau willen onderscheiden. Om uw bedrijf daarmee te ondersteunen zijn er IMVO-vouchers beschikbaar. Met deze voucher kunt u met een korting van 50% (met een maximum van 10.000 euro, exclusief BTW) advies inkopen van een expert op IMVO-vlak. Deze vouchers zijn beschikbaar voor totaal 60 landen (in Afrika, Azië, Latijns Amerika en Oost-Europa). De vouchers kunnen tot en met december 2015 worden aangevraagd.Thema's

Zowel als u zich nog wilt gaan oriënteren op IMVO of dat u uw huidige IMVO-positie verder vorm wilt geven, voor diverse thema's en in diverse fasen kunt u gebruik maken van deze voucher. U kunt bijvoorbeeld advies aanvragen met betrekking tot:
 • Onderzoek naar keteninitiatieven, keurmerken, certificeringen in uw branche
 • Onderzoek naar ondersteunende organisaties, programma's of subsidies die u kunnen helpen
 • Toepassing in uw situatie van beschikbare kennis bij kennisinstellingen
 • Ontwikkeling IMVO-strategie
 • Toetsbaarheid van IMVO-verbeteringen
 • Onderzoek of training met betrekking tot importeren, exporteren en investeren in relatie tot duurzaamheidvraagstukken
 • Handelsafspraken over IMVO
 • Opzetten van verbeter- en trainingsprogramma’s bij lokale leveranciers en handelspartners bijvoorbeeld in samenwerking met een lokale NGO
 • Milieubeleid
Maar ook andere thema's die voor u relevant zijn binnen IMVO kunt u aandragen. Verbos zoekt gratis voor u uit of een dergelijk onderzoek deels met een IMVO-voucher bekostigd kan worden.

Verbos heeft in de afgelopen jaren diverse adviezen uitgebracht aan onder andere bekende klanten uit voornamelijk de AGF sector, bekostigd via de IMVO-voucher. Zoals het opstellen van een IMVO-strategie voor een agri business park in Ghana, het opstellen van een businessplan (inclusief IMVO) voor een land- en tuinbouwproject in Tanzania, het laten verrichten van SMETA-ETI assessments in Costa Rica, een Sustainability Assessment in de tuinbouw in Ethiopië en trainingen – workshops op IMVO gebied. Verbos verzorgt- in samenwerking met u - zowel de aanvraag, het advies en de afhandeling van de aanvraag. Uw tijdsbesteding aan het traject is minimaal.

Voorwaarden
 • Uw bedrijf heeft minimaal 10 en maximaal 500 FTE werknemers.
 • U heeft een handelsrelatie met een bedrijf in één van de 60 landen.
 • U bent lid van MVO Nederland of bereid dit te worden.
 • Uw bedrijf voldoet aan de eisen ten aanzien van de deminimus-regeling (dit is een regeling inzake staatsteun); neem hierover contact op met Verbos op, wij kunnen beoordelen of u aan deze vereiste voldoet.

Gratis adviesgesprek

Neem voor meer informatie over de IMVO-voucher contact op met Verbos Business Development – Aart van den Bos of Petra van der Hout - via phs@verbos.nl of 0174 625 344. U kunt uiteraard ook een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek over de mogelijkheden van deze regeling voor uw bedrijf.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.