Ga met FoodSaver de strijd aan tegen voedselverspilling

Nederland wordt steeds bewuster van het feit dat er tonnen aan bruikbaar voedsel worden weggegooid. Jaarlijks verdwijnt er in de Nederlandse huishoudens ongeveer 2,5 miljard euro aan eten in de prullenbak. Dat is ruim 150 euro per persoon, ofwel zo'n 50 kilo per persoon per jaar. Tel daar 2,5 miljard euro bij op aan voedselverspilling door toedoen van producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten.

Dat is meer dan zonde … Het is tijd om voedselverspilling tegen te gaan! Op Wereldvoedseldag, 16 oktober, vraagt FoodSaver aandacht voor voedselverspilling met de #FoodSaverChallenge. FoodSaver heeft samen met Instock, een Amsterdams restaurant dat voedselverspilling op de kaart zet, deze FoodSaver challenge in het leven geroepen. Bloggers werd gevraagd creatief te koken met de ingrediënten van Instock die normaal gesproken ons bord nooit zouden halen.

Het resultaat? Meer dan 30 foodblogs uit de Benelux laten op social media met #foodsaverchallenge zien wat je, met kennis én de juiste middelen, kunt doen met voedsel dat anders verspild zou worden. Verrassende gerechten en tips voor weekmenu's en andere voedsel besparende tips, zijn het resultaat.FoodSaver speelt een belangrijke rol in het tegengaan van voedselverspilling. Een FoodSaver vacuümmeerapparaat maakt het mogelijk om kliekjes of groot ingekochte voedingsmiddelen langere tijd goed te bewaren. Zo kunnen er grote hoeveelheden vlees, vis en groenten worden ingekocht en worden verdeeld in kleinere porties, om vervolgens te vacumeren en in de diepvries te bewaren. Ook voor de mensen die vooraf maaltijden voor de gehele week bereiden - meal prepping-, biedt de FoodSaver uitkomst. Met de bijgeleverde speciale zakken en bewaarbussen kunnen verschillende producten met één druk op de knop gevacumeerd worden.
 
Het vacumeren van voedsel heeft veel voordelen. Het eten wordt vrij gehouden van bacteriën en de houdbaarheid en versheid wordt met vijf keer verlengd. Bovendien is het een schone en reukvrije methode. Vriesbrand wordt voorkomen en smaak, structuur en voedingswaarden blijven voor langere tijd intact.


Deze foto toont links de conventionele en rechts de FoodSaver manier van bewaren waarbij zichtbaar is dat vlees op de conventionele manier maar 6 maanden in een diepvries houdbaar is en middels FoodSaver 2 tot 3 jaar.

Naast het langer en beter bewaren van voedsel zijn de toepassingen van de FoodSaver talrijk en bovendien tijdbesparend. De speciale - BPA-vrije - vershoudzakken zijn geschikt voor de koelkast en diepvries, maar ook voor de magnetron. Zo kunnen vacuümverpakte restanten en soepen eenvoudig opgewarmd worden, zonder verlies van textuur en smaak. Bij het sous vide koken worden vis, vlees of groenten bijvoorbeeld vacuüm verpakt en ondergedompeld in een bak met warm water of langzaam gegaard in de stoomoven. Het resultaat? Een perfect gegaard gerecht met meer smaak, kleur, aroma, vocht en voedingsstoffen. Ook handig: de Quick Marinator kan vlees, groenten of andere voedingswaren in enkele minuten vacuüm marineren.
 


FoodSaver Urban Premium Plus

De FoodSaver is beschikbaar in zes verschillende modellen waaronder de FoodSaver Urban Premium Plus. Dit praktische model beschikt naast de modus voor het vacuüm trekken voor delicate levensmiddelen, ook over een nat/droog modus, bestemd voor zeer nat voedsel en droge ingrediënten, zoals bijvoorbeeld kruiden. Het apparaat heeft bovendien een ingebouwde rol-inleg, een geïntegreerde snijfunctie en een uitneembare en waterbestendige lekbak die tijdens het sealen vloeistof opvangt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.