Fairtrasa Holland wint Latin America Trade Award

Fairtrasa Holland is de winnaar geworden van de Latin America Trade Award 2015, het grootste Latijns-Amerikaanse netwerkevenement van het jaar. De award wordt elke jaar uitgereikt aan het bedrijf dat zich op positieve wijze onderscheid binnen de Nederlands-Latijns Amerikaans economische betrekkingen. De jury bestond uit leden van de NLABC en de winnaar van vorig jaar: Mammoet. Samen selecteerden zij Fairtrasa als de winnaar van de 'Lata 2015 award' als het bedrijf met de best practices in Latijns Amerika.Namens de winnaar nam Fairtrasa's director of supply, José María Cubero, de award in ontvangst. Het evenement vond plaats op 7 oktober bij Damen Shipyards Gorinchem. Op het evenement waren ambassadeurs uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen aanwezig, evenals de NLABC en het Nederlandse bedrijfsleven actief in de regio.

Het doel van Fairtrasa is het aan de kaak stellen van armoede onder kleinschalige telers in Latijns Amerika. Daar waar in de regel tussenhandelaren de producten voor veel te lage prijzen verkopen en hoge marges nemen, helpt Fairtrasa de telers d.m.v. teeltbegeleiding en helpt bij het behalen van de benodigde certificaten waar het BIO certificaat hoog in het vaandel staat. Middels het uitgebreide netwerk van Fairtrasa Holland hebben de telers toegang tot de internationale markt. Door de telers daarmee te helpen, haalt Fairtrasa deze groep uit de vicieuze cirkel waar zij in zitten en vertienvoudigen vaak het inkomen van die telers.Tijdens zijn dankwoord droog José Cubero de award op aan zijn collega's in Latijns Amerika vanwege hun enorme inzet voor de telers. Verder prees Jose het team van Fairtrasa Holland die iedere dag met de juiste passie het fruit verkoopt van de telers en daarbij nooit de missie van Fairtrasa uit het oog verliest. Uiteraard was er een dankwoord voor de grote groep loyale klanten die wekelijks de Fairtrasa producten vermarkten en zo de eindconsument bereiken.

Fairtrasa had de bijgevoegde promotiefilm gemaakt om het publiek inzage te geven in hun activiteiten.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.