"Uitdaging om de ontelbare toepassingen te laten zien"

Smaakmakkers – 'Even schudden voor gebruik'

Tholen - Hoogpak uit Drachten introduceerde eerder dit jaar de Smaakmakkers. Dit zijn vloeibare biologische kruidenmixen, verpakt in een drupvrije knijpfles. Er zijn zes verschillende Smaakmakkers: Sweet Curry Kiss, Fruity Curry Bite, Great Onion Buzz, Rosemary Love Bomb, Wild Garlic Party en Honey Pepper Parade. "De pure ingrediënten zorgen voor een verrassend vol en gevarieerd smaakpalet. Er zijn ontelbare toepassingen mee voor zowel warme als koude gerechten", vertelt producent Bauke Hoogstra.


Bauke met één van de Smaakmakkers.

De Smaakmakkers zijn vrij van toevoegingen. "Er zit geen bindmiddel in. En ze zijn niet alleen biologisch, maar ook nog eens helemaal vrij van E-nummers, glutenvrij, lactosevrij, gistvrij en puur vegetarisch. De vloeibare kruidenmixen zijn wat instabiel, doordat er geen toevoegingen in zitten. Hierdoor komt er een laagje olie op te staan. Dit kan eenvoudig voorkomen worden door een stabilisator toe te voegen. Wij kiezen er echter bewust voor om dit niet met een toevoeging op te lossen, maar door de gebruiker te vragen om voor gebruik even met het flesje te schudden."

Bauke heeft al op diverse plekken succesvolle proeverijen en demo's gehouden met de Smaakmakkers. En 29 en 30 september zal hij demo's geven op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. "Het belangrijkste is nu om mensen te laten weten wat ze er mee kunnen doen. Dat is de grote uitdaging. Dit product kan op zoveel verschillende manieren gebruikt worden dat dit wel wat extra uitleg vergt."


Alle Smaakmakkers op een rij.

Kleinere verpakking

De knijpflessen staan voor 6,95 euro in het schap. Naast de 260 cc variant is er nu ook een kleinere variant beschikbaar, verpakt in een glazen flesje met een inhoud van 100 cc. "Deze kleinere verpakking verlaagt de drempel om de Smaakmakkers eens te proberen. Bijkomend voordeel van de glazen verpakking is dat deze wat meer helder is dan de plastic verpakking."


Het pand van Hoogpak in Drachten.

Nieuwe producten

Bauke is met Hoogpak al 20 jaar actief in biologische productontwikkeling en levert in grootverpakking biologische kruiden aan de gehele foodsector. De biologische Smaakmakkers zijn geheel nieuw door hem ontwikkeld als tegenhanger van de conventionele kruidenmixen en sausjes die vaak boordevol toevoegingen zitten. "Door creatief en vernieuwend te zijn is het gelukt deze Smaakmakkers te ontwikkelen zonder enige toevoeging, dus ook geen hulpstoffen die biologisch wel zijn toegestaan. Dat is voor mij telkens weer de uitdaging: biologisch, puur, gebruiksgemak, en een uitstekende houdbaarheid. Het zal dan ook zeker niet bij deze range Smaakmakkers blijven."

Voor meer informatie:

Bauke Hoogstra
Hoogpak
De Bolder 55
9206 AP Drachten
0512 523818
info@hoogpak.nl
www.hoogpak.nl
www.smaakmakkers.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven