België: Opleidingen tot bio-boer steeds populairder

De opleiding tot bio-landbouwer van Landwijzer blijft groeien in populariteit. 38 nieuwe cursisten begonnen in september aan hun tweejarige opleiding. In Wallonië start de hogeschool van Namen dit jaar ook met een opleiding biolandbouw.

Heel wat cursisten begonnen met veel enthousiasme aan hun eerste of tweede jaar Landwijzer. 38 nieuwe gezichten zullen zich verdiepen in de biologische landbouw. Daarnaast beginnen 26 cursisten aan het tweede jaar, met de bedoeling om op het einde van het jaar een mooi eindwerk te kunnen presenteren en klaar te zijn voor een carrière als bio-boer of bio-boerin.

Vorig schooljaar al besliste Landwijzer om het leertraject te ontdubbelen en twee groepen cursisten te hebben. Dit jaar gaat het nog iets verder: één groep cursisten zal in Gent les volgen, de andere in Antwerpen. Landwijzer kiest er bewust voor om maar 20 studenten per groep toe te laten, zodat het interactieve karakter gewaarborgd blijft.

Ook aan de andere kant van de taalgrens beweegt er wat op het vlak van opleidingen. De hogeschool van Namen biedt sinds dit jaar ook een éénjarige opleiding aan tot bio-landbouw. De opleiding is bedoeld als specialisatiejaar voor bachelors agronomie.

Bron: Landwijzer en BioForum Vlaanderen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.