Zaterdag 12 september in Amsterdam:

Onthulling tuinbordje 'gentechvrij, patentvrij en gifvrij'

Milieuorganisatie ASEED heeft mooie bordjes gezeefdrukt om bij milieuvriendelijke tuinen op te hangen. Met de bordjes kunnen milieubewuste tuiniers laten zien dat ze zonder genetische gemanipuleerde gewassen, zonder gepatenteerde zaden en zonder pesticiden werken. Zowel hobbytuinders als professionele telers kunnen het bordje plaatsen. Het eerste tuinbordje wordt op zaterdag 12 september feestelijk onthuld bij Voedseltuin IJplein, een buurtmoestuin in Amsterdam Noord. Tijdens de onthulling zullen diverse sprekers uitleggen waarom je gifvrij, patentvrij en gentechvrij zou willen tuinieren. Dan volgt een rondleiding door de Voedseltuin waar vrijwilligers groente telen voor (onder andere) de voedselpakketten van de Voedselbank in Amsterdam Noord. Als afsluiting is er een hapje en en drankje voor alle aanwezigen.Er zijn steeds meer mensen die zelf, of in een groep, op een bewuste, gezonde manier een deel van hun eten willen verbouwen. Dit is een goede ontwikkeling. Maar er moet meer gebeuren om de groeiende macht van landbouwmultinationals terug te dringen.

Gezamenlijk bewust en gezond voedsel verbouwen en bovendien een statement maken tegen bedrijven die in de weer blijven met GMO's, patenten en gif, daar wil ASEED door het aanbieden van deze tuinbordjes een steentje aan bijdragen. "De vervuilende, uitputtende landbouw gaat niet samen met een duurzame voedselproductie die rekening houdt met klimaat, water, bodem en de mensen die het land bewerken", zegt Flip Vonk van ASEED. "Als samenleving zullen we moeten kiezen. Bij ASEED hebben we die keuze al gemaakt!"Programma

De volgende sprekers zullen aan het woord komen bij de onthulling van het tuinbordje:
  • Herman van Bekkem van Greenpeace (gaat in op de problemen met gifgebruik).
  • Linda Coenen van ASEED (over de gevolgen van gentech en de huidige stand van zaken).
  • Flip Vonk van ASEED (over de laatste ontwikkelingen rond patenten op gewassen).
  • Iemand van Voedseltuin IJplein geeft een rondleiding door de tuin.

Daarnaast zullen er biologische hapjes en drankjes aanwezig zijn, deels bereid met producten van de Voedseltuin IJplein.

Wanneer: Zaterdag 12 september, 14:00 uur (tot circa 15:00 uur).
Waar: Voedseltuin IJplein, Noordwal 1, Amsterdam.

De bordjes zijn voor 10,25 euro inclusief reader en porto te bestellen bij Aseed, via info@aseed.net.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.