Eerste pompoenen geoogst

Tholen - Bij biologische tuinderij Klein Broekhuizen is de pompoenenoogst begonnen. Deze week werden de eerste Bolster Amoro pompoenen geoogst. “We kunnen dit jaar redelijk vroeg beginnen met de oogst,” vertelt Wilma Kraaij. Omdat de vraag naar de pompoenen start vanaf begin september gaat de oogst voorlopig de schuur in."De pompoenen zijn mooi afgerijpt. We verwachten meer opbrengst, dat komt ook doordat we de pompoenen hebben aangeplant. Dat is heel goed bevallen.” Aangezien het kiemen van de zaaipompoen niet altijd even goede resultaten opleverde en omdat de onkruiddruk op het bedrijf vrij hoog is, biedt aanplanten veel voordelen. Ook hebben de aangeplante pompoenen minder last gehad van het koude voorjaar. “Het begin van het jaar was het best koud,” vervolgt Wilma. “Dat vertraagde het kiemen, omdat wij alles geplant hebben was dat een voordeel.”

Het bedrijf in Wehl, nabij Doetinchem heeft, heeft een areaal van 11 hectare waarop een breed assortiment groenten geteeld wordt. Naast 2ha pompoenen worden de bieten geoogst, maar teelt het bedrijf ook onder andere aardappelen, knolselderij en prei.

De afzet verloopt via verschillende kanalen. “De pompoenen gaan eigenlijk allemaal via Naturelle, daarnaast leveren we ook aan Willem & Drees,” vertelt Wilma. Naast de groothandels is er veel afzet in de regio, levert Klein Broekhuizen groentepakketten en is er op het erf een boerderijwinkel te vinden.

Meer informatie:
Klein Broekhuizen
Wilma Kraaij
Klein Broekhuizen
Bokkenstraat 4
7031ED Wehl
0314 – 68 14 68
info@kleinbroekhuizen.nl
www.kleinbroekhuizen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven