Onderzoek onder Amerikaanse consumenten:

'Biologisch marketingtruc en excuus voor hogere prijzen'

Hoewel de Amerikaanse bio-markt snel groeit, heerst er onder de consument enige scepsis over de geldigheid van de claims. Onderzoekers van Mintel concluderen dat 51% van de consumenten het label 'biologisch' ziet als een excuus van de producent om de prijs te verhogen.Tussen de 35-39% van de consumenten heeft er vertrouwen in dat de biologisch gelabelde producten ook daadwerkelijk biologisch zijn. Zo'n 40% beseft dat de biologische markt streng gereguleerd is, terwijl 38% van de consumenten biologische producten als een marketingtruc ziet.

Het onderzoek ging ook over het aankoopgedrag. Ondanks het duurdere prijskaartje gaf 33% van de ondervraagden aan biologische producten te hebben gekocht in het voorgaande halfjaar. Onder Millenials (18-34 jaar) was dat 60%. Van de consumenten die regelmatig biologisch kopen gelooft 72% dat biologische producten een gezondere keuze is, 69% kiest voor biologisch uit ethische motieven. De lagere aanwezigheid van ongewenste ingrediënten is voor 43% van de ondervraagden reden tot aankoop, 30% koopt biologisch omdat de producten minder bewerkt zijn.

Klik hier om het volledige onderzoek van Mintel te downloaden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


De zorg van de burgers kan ik mij goed voorstellen, zeker nu we in de periode zitten van een vertrouwenscrisis ''all over the world'' en schandalen en openbaringen.

De sector die zich biologisch noemt moet zich erg bewust zijn dat vertrouwen de enige basis is waarop ze kunnen bestaan. Een geschenk wat ze nu nog geschonken wordt.
Vertrouwen komt echter te voet en gaat te paard.

Mocht zich vanaf nu schandalen in deze sector voordoen dan dient deze hard aangepakt te worden en openbaar terechtgesteld te worden.

Voor mij staat de biologische sector ook voor gedrags- en mentaliteits verandering. Als dit wordt aangepakt voor andere vorm van zelfverrijking dan komen we geen stap verder.
Eraan verdienen prima, er gaat veel tijd en arbeidskracht in om, maar misbruik hard aanpakken.
Anja de Waard, Mijdrecht - 2015/09/25 13:42:41.000© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven