Afrikaanse bevolking zal verdubbelen, Europa krimpt als enige

"Prognoses VN: "Wereldbevolking groeit sneller dan verwacht"

Nieuwe bevolkingsprognoses van de Verenigde Naties voorspellen grote veranderingen in de wereldorde van 2050. Het aantal mensen op de wereld zal groeien van 7,3 naar 9,7 miljard in 2050, 100 miljoen meer dan de VN in zijn laatste rapport van twee jaar geleden schatte. Meer dan de helft van de groei vindt plaats in Afrika, waar de bevolking naar verwachting zal verdubbelen tot 2,5 miljard.


De bevolking van Nigeria zal toenemen tot 413 miljoen, waarmee het de positie als 's werelds derde meest bevolkte land van de VS overneemt. De populaties van Congo en Ethiopië zullen meer dan verdubbelen tot respectievelijk 195 en 188 miljoen. India zal China in 2022 voorbijgaan als land met de grootste bevolking, zes jaar eerder dan aanvankelijk voorspeld.De bevolking van China zal in 2028 pieken op 1,4 miljard, die van India vier decennia later op 1,75 miljard. Veranderingen in vruchtbaarheid maken voorspellingen voor de lange termijn moeilijk, maar in 2100 zal de wereldbevolking de 11,2 miljard overschrijden. Daarnaast zal de populatie veel ouder zijn. De mediaanleeftijd van 30 zal stijgen tot 36 in 2050 en 42 in 2100 - de huidige mediaanleeftijd in Europa. Een kwart van de mensen in Europa is al 60 jaar of ouder. In 2050 zullen er in Europa 32 miljoen meer sterfgevallen dan geboorten zijn. De VN waarschuwt dat alleen migratie verdere populatiedaling kan verhinderen.

Bron: Economist.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.