Steinbeisser's Experimentele Gastronomie, 9-11 oktober:

Tweesterrenchef Edwin Vinke kookt exclusief biologisch en vegan diner

Op 9, 10 en 11 oktober 2015 gaat tweesterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang een exclusief diner serveren in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade te Amsterdam. Het diner is volledig plantaardig (vegan) waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn uit Nederlandse bio-dynamische of biologische landbouw. Edwin Vinke is sinds 1993 eigenaar en chef-kok van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Kromme Watergang. Plezier, passie en perfectie is de basis van Vinke's keuken waarvoor hij in 2011 door Gault Millau is uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Voor deze editie gaat Edwin Vinke in het bijzonder aandacht geven aan historische en uitzonderlijke bloemen, kruiden en groenten. Een bijzondere uitdaging voor een chef die zijn inspiratie haalt uit de Zeeuwse Wateren.



Tijdens deze editie mogen de gasten gebruik maken van houten bestek, ontworpen door Stian Korntved Ruud. Het servies wordt uit natuurlijke materialen zoals kalebas, klei, hout of steen gecreëerd door Patricia Domingues, Matthias Dyer, Tatjana Giorgandse, Deborah Rudolph en Tala Yuan. De kunstenaars Sarah Hurtigkarl en Valentin Loellmann gaan de avonden een extra bijzondere aanvulling geven.



Details

Wat: vijfgangenmenu met wijn of sap-arrangement voor 125 euro
Wie: 40 gasten per avond
Wanneer: 9, 10 en 11 oktober 2015 om 19:00 uur
Waar: Lloyd Hotel & Culturele Ambassade – Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam

Voor reserveringen kunt u contact opnemen met: info@steinbeisser.org

Voor meer informatie: www.steinbeisser.org

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven