Zomerdrukte bij Fruit of life

"In goed jaar 9000 kilo biologische blauwe bessen"

De Krant van Hoogeveen brengt iedere week een zogenaamde zomerwerker in beeld. Dit keer is het spotlight gericht op Marlène Woutersen en Sjaak van der Poel van de biologische blauwe bessenkwekerij 'Fruit of life' in Eemster bij Dwingeloo. Afhankelijk van het weer, is het ongeveer vanaf begin julie topseizoen op de kwekerij. "In de zomer is het dagelijks doorgaan", aldus Sjaak.

Ze begonnen in 2008 met het kweken van blauwe bessen achter hun boerderij op het Holtien. Op 1 hectare staan 2200 planten van verschillende rassen. Gemiddeld gaat er zo'n 5000 tot 6000 kilo bessen naar de bio-groothandel, maar Marlène en Sjaak leveren ook aan winkels in de omgeving en veel particuliere klanten kopen de bessen bij de kwekerij aan huis. "In een goed jaar kan het 9000 kilo zijn, in een slecht jaar 2000."

Gedurende het plukseizoen helpen zo'n 30 plukkers bij de pluk van het fruit, dit zijn volgens Marlène veelal jongeren uit de omgeving die vakantiewerk doen. "Na de vakantie helpen huisvrouwen ons met de pluk. Ook kunnen bezoekers bij ons zelf bessen plukken." In 2013 had Fruit of life zo'n goed jaar dat ze een plukfeest georganiseerd hebben.


De plukdag bij 'Fruit of life' in 2013.

Bij de kwekerij is ook een terras, waar bezoekers van de kook- en bakkunsten van Marlène kunnen proeven. Ook kunnen klanten dit seizoen voor het eerst als extra service buiten de openingstijden gekoeld vers fruit en sapjes uit een automaat kopen. Ook start er een fietsroute vanaf de kwekerij, is er een wandelrout en een winkeltje.

Voor meer informatie: www.fruitoflife.nl

Bron: Krant van Hoogeveen, tekst van Alanda de Boer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.