Grand-café De Oude Keuken, op het landgoed Duin en Bosch te Castricum, heet belangstellenden van harte welkom op het compleet vernieuwde terras. Vanaf 1 september aanstaande gaat De Oude Keuken ook 's avonds open, zo meldt Dichtbij.nl. Chef-kok Wouter gaat met zijn leerlingen voor gasten koken op de vrijdag- en zaterdagavonden. Hij belooft gerechten uit alle werelddelen te combineren tot een zeer smakelijk, biologisch driegangenmenu. De medewerkers staan te trappelen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.
Op de website van De Oude Keuken staat dat de doelstelling van de onderneming tweeledig is: De Oude Keuken biedt mensen met een psychiatrische achtergrond en mensen met een verstandelijke beperking kans op zinvol werk en dagbesteding.
In De Oude Keuken werken deze mensen volop mee in de keuken en de bediening. Zij worden hierin begeleid door geschoolde medewerkers en enkele vrijwilligers uit Castricum. Zij maken De Oude Keuken tot een inspirerende plek met een bijzonder tintje. Daarnaast serveert De Oude Keuken zoveel mogelijk biologische, ambachtelijke en fairtrade producten die bij voorkeur zijn vervaardigd door mensen met een arbeidshandicap.
De Oude Keuken is het eerste burgerinitiatief in de regio Castricum waarbij mensen met een psychiatrische of verstandelijke handicap meedoen in een onderneming waarbij hun inzet, kennis en enthousiasme tot zijn recht kan komen.
Naast een culinaire heeft De Oude Keuken ook een culturele doelstelling. Ze organiseren tweemaandelijks wisselende exposities en bieden een podium voor muzikanten, onder andere maandelijkse jamsessions; de zogenaamde Tea-Jam.
Voor meer informatie: www.deoudekeuken.net

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- "In één oogopslag duidelijk hoe ver de initiatieven zijn gevorderd met natuurinclusieve landbouw"
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant