Bio-gehalte meegenomen in selectieproces

Pilot Voedselwagens van start in Amsterdam

Vandaag (maandag 29 juni) start de pilot voedselwagens: 'Lekker eten op straat'. 50 innovatieve ondernemers bieden op 24 verschillende locaties in de stad 'streetfood' aan. De ondernemers wisselen daarbij elk dagdeel van locatie. Kajsa Ollongren, wethouder Economie, reikt op de staanplaats in het Vondelpark de eerste vergunningen uit.

De gemeente Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die ondernemers de mogelijkheid geeft om streetfood aan te bieden vanuit 'Foodtrucks' op verschillende plekken in de stad.

Selectie

De initiatieven werden op basis van een puntensysteem gewaardeerd op voedselkwaliteit (in hoeverre biologisch, lokaal geproduceerd, vernieuwend); innovatief gehalte en duurzaamheid van het foodtruckconcept en duurzaamheid. Op 21 april jongstleden is de adviescommissie, in aanwezigheid van een notaris, gekomen tot een keuze en rangorde van de ingediende initiatieven. Op 30 april jongstleden heeft elke ondernemer bericht ontvangen over zijn of haar status. 50 initiatieven (met de hoogste score) komen in aanmerking om deel te nemen aan de pilot.

Onlangs werd in dit Biojournaal-artikel al bekend gemaakt dat Vrij Voedsel één van de ondernemers is die in het Vondelpark mag gaan staan.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven