Vogelopvang mag uitbreiden ondanks bio-komkommers

Een biologische komkommerkwekerij is geen reden om de uitbreiding van een vogelopvang te verbieden. Dat heeft de Raad van State eerder deze maand besloten.

De zaak loopt al enkele jaren en het gaat allemaal om de overlast die een biologische komkommerkwekerij in Erica ondervindt van de vogelopvang, die sinds enkele jaren naast hun bedrijf is gevestigd. De vogelopvang wil uitbreiden en de gehele kas en de overige bebouwing, samen 6.600 m2, innemen voor een opvang- en educatiecentrum voor papegaaiachtigen en andere exotische vogels. Daarvoor kregen ze in oktober 2013 een vergunning. De komkommerkweker maakte daartegen bezwaar. De rechtbank verklaarde het bezwaar ongegrond. Tegen die uitspraak is de teler in beroep gegaan. Dat beroep is nu afgewezen.De stichting vertelde dat in de hoek van het kassencomplex ter hoogte van de bedrijfswoning geen papegaaien en andere exotische vogels worden gehouden, dat de ramen ter plaatse permanent zijn dichtgemaakt en dat voor het kassencomplex een aarden wal met daarin sandwichpanelen is aangebracht.

Lees de overweging van de Raad van State hier.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.