Conscious Hotels opent derde eco-design hotel in Amsterdam

Het oorspronkelijke bandenwisselstation aan de Amstelveenseweg 1-7 wordt vanaf vandaag volledig omgebouwd tot een ecologisch design hotel, als derde hotel in de Conscious Hotels keten. Dit nieuwe hotel ligt op steenworp afstand van het tweede hotel, Conscious Hotel Vondelpark, en zal 110 kamers krijgen waarin gasten slapend de wereld een beetje beter zullen maken.

Conscious Hotels is opgezet door Marco Lemmers en Sam Cohen, goede studievrienden die na de komst van hun dochters vinden dat onze planeet gered moet worden. Sinds de opening van het eerste hotel in 2009 gaat het hen voor de wind en tegenwoordig kunnen ze met trots zeggen dat er hiermee dus 3 bestaande gebouwen volledig omgebouwd zijn tot duurzame bolwerkjes. "We kiezen bewust voor de renovatie van een bestaand pand, om een signaal af te geven dat niet alleen nieuwbouw super duurzaam kan zijn", aldus Marco.


Deze foto's zijn gemaakt in het Conscious Hotel Vondelpark. Op de foto rechts staan oprichters Lemmers (links) en Sam Cohen (rechts).

Het derde hotel komt in een gebouw dat als laatste functie die van een schietschool bekleedde. Het zal niet alleen een hotel worden, maar ook een restaurant en een koffie bar, dé plek om internationale gasten en lokale bewoners met elkaar te verbinden. Sam: "Dit zal je ook terug zien in het interieur, ontworpen door Wieneke van Gemeren. Hiermee zal zowel de buurt als de gast origineel worden betrokken bij het hotel." Wieneke's passie ligt in het ontwikkelen van duurzame en ecologisch verantwoorde design oplossingen en voor dit nieuwe project komen haar roots in decor-ontwerp goed van pas.Het pand zal de komende 1,5 jaar volledig gestript en opnieuw ingedeeld worden op de meest duurzame manier, met onder andere zonnepanelen, een warmte-koude opslag en plantenmuren. Dit alles met behoud van de oorspronkelijke gevel. Marco: "Voor ons is een groene buurt heel belangrijk, buurtbewoners kunnen dus zeker een groen uitzicht verwachten."

Voor meer informatie: www.conscioushotels.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.