Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Je kunt döner ook gewoon nuchter eten!"

Wordt Waldberg eerste biologische dönerrestaurant?

Tholen - Het eerste biologische dönerrestaurant ter wereld, daar gaan Deniz Yilmaz en Ozan Agbaba voor. Op 16 mei openden zij dönerrestaurant Waldberg aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. "Een deel van ons aanbod is momenteel al biologisch, maar we willen naar 100% biologisch", vertelt Deniz. De mannen willen het broodje döner naar een hoger plan tillen. "Ons doel is om een ander publiek te trekken. We willen de reputatie van döner kebab opkrikken, je kunt het namelijk ook gewoon eten als je nuchter bent! We mikken op mensen die van lekker en verantwoord eten houden, maar döner kebab misschien nog niet eens kennen."


Deniz Yilmaz en Ozan Agbaba.

Bij Waldberg hanteren ze dan ook bewust andere openingstijden dan de gemiddelde dönerzaak. Waldberg is van maandag tot en met zaterdag geopend van 12:00 tot 21:00 uur. Ozan: "De reacties zijn goed. Dat is een mooie opsteker, aangezien we het vooral van mond-tot-mond reclame moeten hebben. Onze klanten zeggen regelmatig dat ze nog nooit op deze manier döner kebab gegeten hebben. Het geeft echt een kick als je mensen ziet genieten van ons broodje döner."

Deniz vertelt dat de döner in Nederland van een slecht niveau is. "Vaak bewaren ze het vlees in warmhoudbakken. Zo moet je niet met vlees omgaan. Wij gaan voor verse ingrediënten, waarvan we exact de herkomst weten."


Links een overzichtsfoto van Waldberg en rechts hun broodje döner.

Biologisch

De groenten in en bij de broodjes van Waldberg zijn afkomstig van biologische boerderij Lindehoff uit Baambrugge. "Ook onze aardappelen zijn biologisch, evenals de kruiden, waaronder dille, peterselie en knoflook. En de sauzen maken we op basis van biologische yoghurt. We gaan voor zoveel mogelijk biologisch, maar hebben nog een lange weg te gaan. Er staat nu al één broodje op onze kaart waarvan het beleg helemaal biologisch is. Het gaat om de Veggie Sandwich met gegrilde groenten: paprika, courgette en wortel. We grillen de groenten op de bakplaat, dit geeft een heel andere smaaksensatie. Over ongeveer twee weken hopen we een broodje met biologische falafel te kunnen introduceren."


In de bakken liggen de vers gesneden biologische groenten klaar.

Het vlees is nog niet biologisch: "Dit is afkomstig van een vrije uitloopboerderij in Arnhem. Ze zijn bezig met het behalen van het bio-certificaat", vertelt Deniz. "Het mooie is dat ze daar zelf de koeien slachten, daardoor weten we precies wat ze voor ons op het spit zetten." Het concept van Waldberg is verder zo duurzaam mogelijk. Zo gebruiken ze alleen gerecyclede verpakkingen en is er LED-verlichting opgehangen.

Döner kebab

De basis voor het gerecht ligt niet in Istanboel, maar in Berlijn. Ozan is geboren en getogen in Berlijn. Hij vertelt: "In Berlijn bieden ze döner echt nog op de goede manier aan en is het van uitstekende kwaliteit. De Turk Kadir Nurman serveerde in 1972 het eerste broodje döner kebab in Berlijn. Het idee voor het gegrilde vlees kwam hiermee over vanuit Istanboel, maar hij heeft zelf verzonnen om het in een broodje te doen."Toen Ozan in Nederland een broodje döner at, schrok hij van de slechte kwaliteit. "Ik wilde het vlees rechtstreeks van het spit hebben, maar dat was niet mogelijk. Ook qua sauzen deden ze maar wat, zo hoort een sambalsaus van origine echt niet op een broodje döner. Nadat ik Deniz ontmoet had op een vrijgezellenfeestje kwamen we al snel op het idee voor dit concept. Ter voorbereiding op de opening zijn Deniz en Ozan in de leer geweest bij een dönerrestaurant in Duitsland. Daar hebben we heel veel van geleerd en dit alles vertalen we nu naar ons eigen restaurant."

Voor meer informatie:

Deniz Yilmaz en Ozan Agbaba
Waldberg Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 105A
3014 GH Rotterdam
010 7371241
[email protected]

www.waldbergrotterdam.nl