Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe projecten voor De Landgenoten

Het Vlaamse bio-grondfonds De Landgenoten zit niet stil. Met De Groentelaar en Hoeve in de Zon lanceerden ze de afgelopen tijd twee nieuwe projecten waarvoor ze middelen zoeken.

Al meer dan 25 jaar baten Dirk & Ann Hoeve in de Zon in Vissenaken uit. Aan de overkant van de steenweg ligt een boomgaard die oorspronkelijk bij de hoeve hoorde. Die willen De Landgenoten graag voor hen terugkopen: zo kunnen ze hun bedrijf verder verbreden en verduurzamen, waardoor hun klanten kunnen genieten van vers biologisch hoogstamfruit uit de boomgaard.



Het nieuwste project waarvoor de Landgenoten middelen zoekt, is De Groentelaar. Sander en Tijs, twee jeugdvrienden uit het Pajottenland, delen een passie voor hun streek, de natuur en vooral de boerenstiel. Met De Groentelaar telen ze al twee jaar verse biogroenten voor Gooik en omstreken. Maar de boerderij moest al een paar keer verhuizen, van het ene lapje grond naar het andere. Met De Landgenoten willen ze nu het veld van hun dromen vinden om zich definitief te vestigen en hun plannen waar te maken.

De Landgenoten laat boeren en consumenten samenwerken aan een betere toegang tot landbouwgrond voor boeren. De toegang tot grond is, door zijn hoge prijs, één van de grootste drempels voor (startende) landbouwers. Door middelen samen te brengen - via aandelen, schenkingen en legaten -, kan grond worden aangekocht en vele generaties lang worden beheerd als biologische landbouwgrond.

Voor meer informatie: www.delandgenoten.be

Bron: BioForum Vlaanderen
Publicatiedatum: