Deel 5 van de 'Genoeg-reeks'
Eten uit de buurt
Er komt zoveel, en vaak tegenstrijdige, informatie over ons eten op ons af, dat we niet meer weten wat we moeten geloven. Eten uit de buurt helpt om weer meer te vertrouwen op ons eigen gezonde verstand. Het laat zien dat voedselproductie dichter bij huis een aantrekkelijke en begaanbare weg is: gezonder, mooier, lekkerder en beter voor boer, natuur, landschap, milieu en de wereld. Michiel Bussink neemt de lezer mee langs eetbare erven, weelderige moestuinen, voedselbossen, -parken en -bermen, dorpsbongerds, stadsboeren, voedselcoöperaties, en zelfpluktuinen.
"Michiel schrijft over wat mij aan het hart gaat. Wat me elke dag bezighoudt. Een inspirerend boek: u gaat er van genieten", zegt Nel Schellekens, van Gasterij De Gulle Waard, in het voorwoord van Eten uit de buurt. Haar restaurant in Winterswijk werd verkozen tot Puurste restaurant van 2014. Ze kookt al jarenlang met producten uit de buurt.
Michiel Bussink schrijft over eten en drinken, voedsel, land- en tuinbouw, natuur en landschap, cultuurhistorie en zingeving. Hij is wildplukker, verbouwt zelf een deel van zijn eigen groenten, fruit en kruiden, houdt kippen en geeft lezingen, excursies, workshops en advies over voedsel. Op facebookpagina Eten uit de buurt vindt u
wetenswaardigheden over het boek.
Eten uit de buurt is het vijfde deel in de Genoeg-reeks, een serie boeken vol informatie en inspiratie voor iedereen die meer wil doen met minder. De reeks staat onder redactie van het tijdschrift Genoeg.
Voor meer informatie: www.genoeg.nl/genoegreeks
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025