Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deel 5 van de 'Genoeg-reeks'

Eten uit de buurt

Op 12 juni verschijnt het boek Eten uit de buurt van Michiel Bussink. In dit boek reikt hij praktische handvatten aan voor meer zeggenschap over ons voedsel.

Er komt zoveel, en vaak tegenstrijdige, informatie over ons eten op ons af, dat we niet meer weten wat we moeten geloven. Eten uit de buurt helpt om weer meer te vertrouwen op ons eigen gezonde verstand. Het laat zien dat voedselproductie dichter bij huis een aantrekkelijke en begaanbare weg is: gezonder, mooier, lekkerder en beter voor boer, natuur, landschap, milieu en de wereld. Michiel Bussink neemt de lezer mee langs eetbare erven, weelderige moestuinen, voedselbossen, -parken en -bermen, dorpsbongerds, stadsboeren, voedselcoöperaties, en zelfpluktuinen.



"Michiel schrijft over wat mij aan het hart gaat. Wat me elke dag bezighoudt. Een inspirerend boek: u gaat er van genieten", zegt Nel Schellekens, van Gasterij De Gulle Waard, in het voorwoord van Eten uit de buurt. Haar restaurant in Winterswijk werd verkozen tot Puurste restaurant van 2014. Ze kookt al jarenlang met producten uit de buurt.

Michiel Bussink schrijft over eten en drinken, voedsel, land- en tuinbouw, natuur en landschap, cultuurhistorie en zingeving. Hij is wildplukker, verbouwt zelf een deel van zijn eigen groenten, fruit en kruiden, houdt kippen en geeft lezingen, excursies, workshops en advies over voedsel. Op facebookpagina Eten uit de buurt vindt u
wetenswaardigheden over het boek.

Eten uit de buurt is het vijfde deel in de Genoeg-reeks, een serie boeken vol informatie en inspiratie voor iedereen die meer wil doen met minder. De reeks staat onder redactie van het tijdschrift Genoeg.

Voor meer informatie: www.genoeg.nl/genoegreeks
Publicatiedatum: