BioTropic bezoekt teeltgebieden
Op de luchthaven in Abidjan werden beiden hartelijke welkom geheten door Stephane, de bedrijfsleider van de telersgemeenschap 'Ivoire Organics', en Josephine Outtara, verantwoordelijke voor de logistiek. Als eerste werd Bonoua bezocht, daar telen de kleine agrariërs van Ivoire Organics ananassen en kokosnoten volgens biologische richtlijnen. Het ter plaatse controleren van de werkomstandigheden en persoonlijk contact met de mensen waren niet de enige redenen om naar Ivoorkust af te reizen. De plaatselijke telers kregen ook scholing en de nieuwe machinele uitrusting werd in gebruik genomen. In Bonoua denkt men bovendien na over een nieuwe vruchtopvolging, die de grond duurzamer moet beschermen tegen verlies van voedingsstoffen. Bijzonder spannend zal ook een omvangrijk compostproject zijn, dat reeds op kleine schaal gestart is. Want de grond in Afrika is grotendeels uitgeput en zou door middel van duurzame biologische teeltprocedures weer geregenereerd kunnen worden.
Na het bezoek aan Bonoua ging de projectreis verder naar Korhogo, in het noorden van het land. Hier teelt en verwerkt een vereniging van kleine agrariërs die bij Ivoire Organics hoort mango's en cashewnoten. BioTropic zet zich hier in om het aanbod verder uit te breiden met gedroogde vruchten gemaakt van mango's. Daarvoor werden afgelopen jaar speciale droogovens geleverd, die de zongerijpte vruchten op een milieuvriendelijke manier drogen.
De reis werd afgesloten met bezoeken aan de landen Mali en Burkina Faso, eveneens in het westen van Afrika gelegen. Hier telen de in coöperaties georganiseerde kleine agrariërs biologische mango's. Kuemkwong Siemefo sprak met de verantwoordelijken over het komende mangoseizoen en bekeek de mangobomen ter plaatse.
Voor meer informatie: www.biotropic.com
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"