BioTropic bezoekt teeltgebieden

Kuemkwong Siemefo, de Afrika-projectleider van BioTropic, bezocht het afgelopen voorjaar de biologische teeltgebieden aan de Ivoorkust, in Mali en in Burkina Faso. Agrarisch ingenieur en nieuwe collega Marnie Lara Kathem was er dit keer ook bij. Zij ondersteunt Kuemkwong Siemefo niet alleen maar bij het alledaagse werk, maar zal ook de organisatie van de ananasteelt aan de Ivoorkust overnemen, meldt BioTropic op haar website.Op de luchthaven in Abidjan werden beiden hartelijke welkom geheten door Stephane, de bedrijfsleider van de telersgemeenschap 'Ivoire Organics', en Josephine Outtara, verantwoordelijke voor de logistiek. Als eerste werd Bonoua bezocht, daar telen de kleine agrariërs van Ivoire Organics ananassen en kokosnoten volgens biologische richtlijnen. Het ter plaatse controleren van de werkomstandigheden en persoonlijk contact met de mensen waren niet de enige redenen om naar Ivoorkust af te reizen. De plaatselijke telers kregen ook scholing en de nieuwe machinele uitrusting werd in gebruik genomen. In Bonoua denkt men bovendien na over een nieuwe vruchtopvolging, die de grond duurzamer moet beschermen tegen verlies van voedingsstoffen. Bijzonder spannend zal ook een omvangrijk compostproject zijn, dat reeds op kleine schaal gestart is. Want de grond in Afrika is grotendeels uitgeput en zou door middel van duurzame biologische teeltprocedures weer geregenereerd kunnen worden.

Na het bezoek aan Bonoua ging de projectreis verder naar Korhogo, in het noorden van het land. Hier teelt en verwerkt een vereniging van kleine agrariërs die bij Ivoire Organics hoort mango's en cashewnoten. BioTropic zet zich hier in om het aanbod verder uit te breiden met gedroogde vruchten gemaakt van mango's. Daarvoor werden afgelopen jaar speciale droogovens geleverd, die de zongerijpte vruchten op een milieuvriendelijke manier drogen.

De reis werd afgesloten met bezoeken aan de landen Mali en Burkina Faso, eveneens in het westen van Afrika gelegen. Hier telen de in coöperaties georganiseerde kleine agrariërs biologische mango's. Kuemkwong Siemefo sprak met de verantwoordelijken over het komende mangoseizoen en bekeek de mangobomen ter plaatse.

Voor meer informatie: www.biotropic.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.