Afspraken met bollentelers Westerveld over spuitvrije zones

De lelietelers van de gemeente Westerveld hebben op 13 mei hun handtekening gezet onder een aantal uitgangspunten over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Wat Progressief Westerveld betreft is het een goede handreiking van de bollentelers in de regio. De telers hebben begrip voor de bezorgdheid en willen aan een aantal eisen voldoen zoals spuitvrije zones van honderd meter bij scholen, kinderdagverblijven en verzorgingshuizen. In waterwingebieden telen zij geen lelies en in de Natura 2000 gebieden alleen op bestaande landbouwgronden.

De afspraken kwamen tot stand na felle discussies in de gemeente. Omwonenden zeggen klachten te hebben, door het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en bodemontsmetting. Het lukte drie oppositiepartijen in de gemeenteraad, Progressief Westerveld, DSSW en Sterk Westerveld, om met de bollenboeren tot deze eerste afspraken te komen.Meldpunt en website

Een belangrijk punt is het interactieve meldpunt dat op de site van de gemeente Westerveld moet komen. De telers zetten een digitaal punt op met informatie waar en wanneer ze gaan spuiten.

Progressief Westerveld

Binnen Progressief Westerveld werken mensen samen met een achtergrond in D66, een achtergrond in GroenLinks, maar ook mensen die gewoon kiezen voor PW als lokale partij. Progressief Westerveld: een streekeigen partij.

Voor meer informatie: www.progressiefwesterveld.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.