GroenLinks wil zonnepanelen langs snelwegen

GroenLinks ziet in Den Haag een mooie kans om duurzaam energie op te wekken op plekken in de stad die anders onbenut zouden blijven. Er zijn bijvoorbeeld voldoende drukke snelwegen in Den Haag waar genoeg ruimte is om zonnepanelen te plaatsen. De partij heeft het college daarom gevraagd op zoek te gaan naar geschikte plaatsen in Den Haag om zonnepanelen te plaatsen.

Op andere plekken in het land zijn al succesvolle initiatieven op dit gebied gestart. Langs de A16 bij Dordrecht is onlangs een pilot begonnen waar zonne-energie wordt opgewekt met geluidsschermen langs de snelweg. Ook is er in Breda een project gaande waarbij een groot, en voor zonne-energie zeer geschikt, perceel van circa twee hectare vol wordt gelegd met zonnepanelen.

"Laten we een voorbeeld nemen aan deze vooruitstrevende en creatieve plannen elders in het land en ook in Den Haag op zoek gaan naar manieren op duurzame energie op te wekken", aldus fractievertegenwoordiger Esther Punte.

De schriftelijke vragen zijn bijgevoegd:
  1. Is het college het met GroenLinks eens dat zonneweiden kansrijk zijn (refererend naar de voorbeelden in de tekst hierboven)?
  2. Kan het college aangeven waar in Den Haag potentieel geschikte percelen liggen langs snelwegen en/of andere wegen en hoeveel hectare deze bedragen? Zo niet, kan het college deze in kaart brengen?
  3. Is het college bereid het initiatief te nemen danwel actief te bevorderen dat een zonneweide in Den Haag van de grond komt? Zo ja, hoe gaat het college dit doen? Zo niet, waarom niet? Graag een nadere toelichting.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.