Maak het zelf, zo krijg je makkelijke eters
Tijdens de kookworkshops vertelt Gees van Asperen van Babycooking over het belang van puur voedsel vanaf de allereerste hap. Zij zegt hierover: "In het eerste levensjaar van een baby, wanneer de organen nog niet allemaal optimaal werken wil je graag zoveel mogelijk gifstoffen vermijden. Daarom biologische groeten en fruit. Een bewuste ouder kiest niet alleen voor pure, voedzame en onbespoten ingrediënten maar maakt het ook zelf." Hiermee sluit zij aan op de boodschap van de Franse researcher Sophie Nicklaus dat de combinatiepotjes ongunstig uitpakken voor kinderen. Laat kinderen juist (onderdelen) van het hapje apart proeven. Zo leren ze het herkennen, leuk en lekker vinden en dus... eten. Bovendien is het gunstig voor de motoriek en spraakontwikkeling. Dit wordt ook ondersteund door het onderzoek van biopsycholoog Marion Hetherington. En dat van deze ingrediënten met minimale inspanning smaakvolle biologische hapjes gemaakt kunnen worden, werd iedereen wel duidelijk na het koken en proeven in de Ekoplaza conceptstore. "Had ik dit maar eerder geweten bij mijn oudste kind", zei een zwangere deelneemster.De kookworkshops in deze unieke vorm zijn een onderdeel van de BabyBeGood academie, educatieve workshops voor mintgroene ouders. Tamara Peers, oprichtster van het mintgroene platform voor ouders BabyBeGood, is blij met de samenwerking met Ekoplaza en Babycooking. "Zo helpen we zwangeren en ouders met jonge kinderen de eerste makkelijke stappen te zetten naar een meer bewuste, mintgroene leefstijl. Wat mij betreft zou elke ouder deze workshop mogen volgen, het is echt een eyeopener, kortom een must-do voor elke ouder en ouder in spe!"
Aanmelden voor de workshops
Zondag 10 mei 2015 van 12:00–13:30 uur in Den Haag - Ekoplaza Kerkplein 6a (Tip: moederdagcadeau).Zondag 28 juni 2015 van 11:00–12:30 uur in Amsterdam - Ekoplaza Stadhouderskade 93.
Kijk op www.babycooking.nl voor meer data en informatie.