Benefietlunch op 3 mei

Friese chef-koks in actie voor fileerlokaal Goede Vissers

Een 3-tal Friese chef-koks gaat zich inzetten voor de realisatie van Fileerlokaal 't Ailand in Lauwersoog. Chef-koks Willem Schaafsma (restaurant Eindeloos), Albert Kooy (Executive Chef Stenden Hotel en restaurant Wannee), en Michael Roest (Herberg de Waard van Ternaard) brengen vrijwillig hun culinaire kunsten in de strijd tijdens een benefietlunch op zondag 3 mei aanstaande. Het 3-tal vindt dat het fileerlokaal er moet komen als een plek waar mensen kunnen leren werken met duurzaam gevangen regionale vis. De benefietlunch vindt plaats in Restaurant Wannee in Leeuwarden.
 
Wadvissers Jan en Barbara zijn de initiatiefnemers van visserscollectief Goede Vissers en vissen volgens de Waddengoud standaards voor duurzame Waddenvis. Naast hun Proeflokaal 't Ailand in Lauwersoog bouwen zij nu een fileerlokaal. Daar willen ze consumenten, koks, vissers en andere geïnteresseerden leren om van alle delen van de vis, schaal- en schelpdieren diverse visproducten te maken. Onder meer vis fileren, vissoep en -sauzen maken, vis roken, verwerken van strandkrab en zeesla komen hier aan de orde. "Ook willen we vanuit hier met mensen het wad op om ze te laten zien wat wij als kustvissers doen. Ze mogen dan ook gewoon meehelpen met vissen. Op die manier proberen we niet alleen visser en viseters dichter bij elkaar te brengen, maar ook om jonge mensen en vissers te interesseren voor het beroep als kleinschalige kustvisser waar vandaag de dag nog zo weinig van zijn", vertellen Jan en Barbara. Voor het fileerlokaal is in totaal 40.000 euro nodig waarvan er inmiddels 20.000 euro binnen is.
 

Foto: Fokke van Saane.

Benefietlunch

Chef-koks Willem Schaafsma, Albert Kooy en Michael Roest willen graag dat het fileerlokaal er komt en organiseren een informele benefietlunch op zondag 3 mei aanstaande van 13:00–17:00 uur in Restaurant Wannee, Rengerslaan 8 in Leeuwarden.
 
De kosten bedragen 55 euro per persoon voor een vijfgangenlunch inclusief tafelwater, wijn en koffie. Voor vegetariërs en niet visliefhebbers is er een vegetarisch menu. Opgeven kan via deze link naar Couverts op de Facebookpagina van de 'Goede Vissers Benefiet Lunch' of de Facebookpagina van Willem Schaafsma. Er zijn 90 plaatsen en vol = vol. De netto-opbrengst gaat naar de crowdfundingsactie.
 
Mensen kunnen ook een donatie doen voor het crowdfundingsproject door in de voorverkoop op www.crowdaboutnow.nl/tailand alvast diverse visproducten en vistochten te bestellen. Het crowdfundingsplatform staat onder toezicht van de overheid (AFM).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.