Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische voeding voor personeel Groningse ziekenhuis UMCG

Afgelopen week is het Groningse ziekenhuis UMCG gestart met haar programma healthy@work met als speerpunt een samenwerking met biobezorgdienst BeterBio.nl. Hierdoor kunnen de ruim 12.000 personeelsleden tegen gereduceerd tarief hun biologische boodschappen gratis thuis laten bezorgen. Door middel van deze samenwerking wil het ziekenhuis laten zien dat gezonde voeding een belangrijk onderdeel is van een gezond personeelsbestand. En dat leidt uiteindelijk tot gezonde en betere patiƫntenzorg.

"Een behoorlijk duurzame stap in de richting van maatschappelijk verantwoord ondernemen", aldus eigenaar GeertJan Kemme van BeterBio.nl. "Niet alleen zijn al onze boodschappen biologisch gecertificeerd, wij komen ze ook nog eens met speciale groengas-bussen thuisbezorgen. Daarbij hebben wij de kortste lijnen van teler naar klant."UMCG is niet het eerste bedrijf dat deze stap zet. Ook merken als Max Havelaar en Milieudefensie bieden hun personeel de biologische producten aan van BeterBio.nl. Bedrijven vinden het steeds belangrijker dat het personeel bewust omgaat met voeding en gezondheid en BeterBio.nl helpt hen hierbij. Daarnaast komen mensen weer op een leuke manier in contact met seizoensproducten uit de regio. Opvallend detail: juist ICT bedrijven stappen veel over op een biologische kantine verzorgd door BeterBio.nl. Een echte verklaring is daar niet voor, maar Kemme denkt dat dit gedrag gekopieerd wordt van Amerikaanse bedrijven als Google en Facebook.

BeterBio.nl is een van oorsprong Gronings bedrijf, maar bezorgt inmiddels in grote delen van Nederland. Naast biologische groente- en fruitabonnementen biedt de webwinkel keus uit nog eens 2.000 andere biologische producten. En sinds vorig jaar ook complete maaltijdboxen: 100% biologisch, vers en heerlijke recepten.

"Dat ook bedrijven deze stap durven te nemen vatten wij op als een belangrijk signaal dat biologisch volwassen aan het worden is: wij zijn er allang niet meer alleen voor de wereldverbeteraars, maar juist vooral voor iedereen die van lekker, regionaal en gezond houdt."

Voor meer informatie: www.beterbio.nl
Publicatiedatum: