"Pakketten helpen bij bereiden goede gevarieerde maaltijden"

Met Biogondisch Breda naar een gezonder eetpatroon

Tholen - Biogondisch in Breda is inmiddels zeven maanden open. Christel Jansen en haar man Joost willen 'Bourgondisch Breda' omvormen tot 'Biogondisch Breda'. Christel: "Veel Bredanaars hebben interesse in biologische voeding, maar vinden het lastig om hier echt mee aan de slag te gaan. Met Biogondisch willen wij deze mensen op allerlei manieren ondersteunen om een gezonder eetpatroon te krijgen."
 

Christel helpt een klant.

In de winkel van Biogondisch zijn biologisch maaltijden, sapjes en taarten verkrijgbaar. Ook verkopen ze slowjuicers, blenders en allerlei ecologische cadeau- en kookartikelen. Klanten kunnen zich verder abonneren op drie verschillende pakketten: "We bieden de Biogondische tas, met drie recepten. Dit is een goedgevulde tas vol biologische vegetarische ingrediënten. Met de lekkere en gemakkelijke recepten kan de abonnee drie heerlijke maaltijden per week maken. Ook hebben we een smoothietas en een slowjuicetas, met ieder vijf recepten. Ik vind het erg belangrijk om een dergelijke service te verlenen, zodat klanten ook thuis zelf aan de slag kunnen gaan en goede gevarieerde maaltijden op tafel kunnen zetten. Ze hoeven alleen zelf nog olijfolie, peper en zout toe te voegen."Christel was voorheen actief als diëtiste en is nu bij Biogondisch echt op haar plek. "Als diëtiste had ik toch altijd het idee dat ik iets miste. Ik kan hier uitvoerend bezig zijn, echt iets doen met al mijn ideeën." Ze is dankzij haar man met bio-voeding in aanraking gekomen. "Toen ik me daarnaast meer ging verdiepen in reguliere voeding, raakte ik nog meer overtuigd van de voordelen van biologische voeding. Ik ben inmiddels dus voedings- en ervaringsdeskundige in één."


De voorgevel van Biogondisch en rechts de menukaarten (sapjes en lunch) en de koeling met zelfgebakken taarten.

Ze organiseerde in het verleden biologische huiskamerdiners in een buurthuis. "Daar kwam soms zelfs 30 man op af. Toen dit pand vrij kwam hoefde ik niet lang na te denken en besloten we ons plan tot uitvoering te brengen." De samenwerking met haar man bevalt ook erg goed. "Het is fijn om dit samen te kunnen doen. Joost is heel gastvrij en kletst leuk met de mensen. Daar stond ik echt van te kijken. Hij combineert zijn werkzaamheden voor Biogondisch heel knap met een fulltime baan als docent Economie. Hij is daarmee dus eigenlijk een 'groene docent'.


Bij Biogondisch zijn allerlei ecologische cadeau- en kookartikelen te koop.

Heel druk

Christel geeft aan dat ze het heel druk hebben. "Vooral de workshops lopen boven verwachting goed. Zo staan er voor deze week zelfs drie op de planning." Volgens haar moet Biogondisch het veelal hebben van mond-tot-mond reclame. Als mensen hier binnen zijn geweest, raken ze enthousiast en hebben ze er meteen een gevoel bij." Tot haar verbazing stapte er onlangs zelfs een Bredase binnen die van haar moeder uit Nijmegen hoorde van het bestaan van Biogondisch. "Ook zijn er veel mensen die 'The Dutch Weed Burger' willen proberen. Wij zijn één van de weinige horecagelegenheden waar deze zeewierburger met chlorellabroodje al op de kaart staat. Zeewier en superfoods zijn in mijn ogen echt het voedsel van de toekomst."Het bereiden van de zeewierburger.

Crowdfunding vooral leerzaam

Biogondisch is dankzij een crowdfundingcampagne gerealiseerd. "We hadden het benodigde bedrag best snel binnen. De campagne was voor ons ook heel leerzaam. Zo moesten we meteen nadenken over de marketing rond Biogondisch en de sterke punten en valkuilen op een rijtje zetten. Verder was het belangrijk om al een beeld te vormen van hoe het eruit zou komen te zien." De investeerders worden nu 'terugbetaald' met een gratis workshop, diner of korting op bijvoorbeeld een slowjuicer.


Het eindresultaat: de zeewierburger.

Voor meer informatie:

Christel Jansen
Biogondisch
St. Annastraat 17
4811 XK Breda
076 5200360
info@biogondisch.nl
www.biogondisch.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.