"Wauw, het gaat super hard!"
Crowdfunders bouwen mee aan nieuwe fabriek Chocolatemakers
"Wauw, het gaat super hard en we zitten al op bijna 200% van onze benodigde investering, wat super! Maar we gaan door, want hoe groter het bedrag, hoe meer we kunnen doen om de chocoladefabriek zo snel mogelijk te realiseren. En kunnen nog steeds investeringen gebruiken. Bouw je mee?"
In de fabriek zal het voor consumenten mogelijk zijn om zelf te komen kijken hoe chocolade gemaakt wordt, zoals het ooit bedoeld was. De mannen stellen zich op de campagnepagina voor en leggen uit wat de bedoeling is. Rodney en Enver besloten eind 2011 chocolademakers te worden, waarbij ze alles zelf doen: van boon tot reep. Hiermee brachten ze het ambacht terug in Nederland.
De Chocolatemakers zoeken en importeren kleine hoeveelheden biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. Dit doen ze in samenwerking met boerencoöperaties in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek.
In Amsterdam staat hun eigen fabriekje waar ze de bonen branden, kraken en walsen; kleinschalige productie van hoge kwaliteit. Dagelijks speuren ze naar oude machines in binnen- en buitenland om deze zelf te reviseren, want ook daar houden ze van. Zo weten ze zeker dat ze de beste machines hebben voor onze productie zodat ze super lekkere chocolade kunnen maken.
Begin 2012 maakten de Chocolatemakers ongeveer 100 repen per week, nu gaan er elke week 4000 repen uit die op steeds meer plekken in Nederland te krijgen zijn. En ze blijven groeien. Dat smaakt naar meer. Om verder te groeien willen de Chocolatemakers de huidige fabrieksruimte ombouwen tot een echte chocoladefabriek. Dit zal gebeuren door de huidige fabriek te verduurzamen, uit te breiden en nieuwe machines aan te schaffen.
Dit is de oproep van Rodney en Enver op de campagnewebsite:
Kijk voor meer informatie op de website van de Chocolatemakers en hier voor de campagnewebsite.