Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soil Association verwelkomt nieuw regeringsfonds voor innovatieve landbouw

Dr. Tom MacMillan, 'Innovation Director' van de Soil Association, verwelkomt het nieuwe innovatiefonds dat door de Britse ministers is aangekondigd: "Het 'European Innovation Partnership' is geweldig nieuws voor de Britse boeren, in het besef dat zoveel innovaties in de landbouw komen uit de vindingrijkheid, experimenten en hard werken van de boeren zelf. Dit besluit bouwt voort op deze miskende investeringen door boeren."

Het 'European Innovation Partnership' (EIP) is een nieuw programma dat deel uitmaakt van het 'Countryside Productivity Scheme'. Het is ontworpen om praktische manieren te ontwikkelen om landbouw duurzamer en productiever te maken. Het ondersteunt cruciale 'bottom-up'-projecten die geleid worden door boeren. Er zal tussen de 5000 en 150.000 pond per project aan financiering beschikbaar zijn voor operationele groepen die een combinatie zijn van boeren,bosbeheerders, onderzoekers, agro-food bedrijven en non-gouvernementele organisaties.

Het 'Duchy Future Farming Programme' van de Soil Association is één van de weinige voorbeelden van de ondersteuning van boerenonderzoek- en ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk. Tom MacMillan: "Dit programma is een innovatie supportservice voor landbouwers, waardoor ze het risico delen in het testen van nieuwe benaderingen en deskundige hulp krijgen op hun eigen voorwaarden. We kunnen helpen om boeren te matchen met betrokken onderzoekers en ervoor zorgen dat alle betrokkenen de beschikking krijgen over wat ze nodig hebben aan proefvelden en onderzoeken op de boerderij. We zullen de honderden boeren die al betrokken zijn in de onderzoeken, helpen om zich in te schrijven voor het EIP, en zijn blij dat we deze dienst nu kunnen uitbreiden naar andere boeren die geïnteresseerd zijn in innovatieve manieren om hun duurzaamheid en veerkracht te verbeteren."

Het EIP zal ook in Schotland, Wales en Noord-Ierland geïmplementeerd worden. De plannen worden binnenkort aangekondigd. Voor meer informatie over het programma kan men contact opnemen met het 'producer support team' van de Soil Association, zie www.soilassociation.org.
Publicatiedatum: