Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lehmann Natur breidt assortiment uit



Het Duitse Lehmann natur GmbH, een van de grootste importeurs van biologische groenten in Europa, presenteerde het nieuwe premiumsegment voor uien en knoflook tijdens de Fruit Logistica eerder deze maand.

Het assortiment is uitgebreid met andere uienrassen en twee knoflooksoorten. De producten worden geleverd door Nederlandse telers die nauw samenwerken met de Duitse importeur. De producten worden vermarkt in een composteerbare verpakking. Mignon Ortlepp, hoofd marketing, vertelt: “Normaal wordt een uiennet bijeen gehouden door een metalen clip, in ons concept gebruiken we die clip niet. Daardoor is het product duurzamer."

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij het bedrijf uit Mönchengladbach. Lehmann Natur heeft een eigen permacultuur teelt. Dit is een teeltwijze opgezet als een ecosysteem dat zichzelf in stand houdt. "Met deze teelt zetten we ons in voor een betere landbouw. Permacultuur is een stap verder dan biologisch. We gebruiken geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen."

Friedrich Lehmann, grondlegger van het bedrijf, streeft met een teeltbedrijf in Andalusië naar een duurzame teelt. "Met deze teeltwijze komen veel factoren bij elkaar. Zo staan de planten bijvoorbeeld niet een een rechte lijn om te voorkomen dat de wind te hard door de rijen planten waait. Daarnaast is er veel aandacht voor de samenstelling van de ondergrond."

Daarnaast heeft het bedrijf eigen richtlijnen opgesteld. "Menselijkheid is een belangrijk onderdeel van onze filosofie. Menselijkheid tijdens de teelt, distributie en verkoop, iedere schakel moet eerlijk behandeld worden."

Meer informatie:

Mignon Ortlepp
Marketing
lehmann natur GmbH
Marie-Bernays-Ring 39
41199 Mönchengladbach
Tel: +49 2166 6866-461
Fax: +49 2166 6866-270
mop@lehmann-natur.com
www.lehmann-natur.com

Publicatiedatum: