Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het voordeel van zonne-energie

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van zonne-energie en van zonnepanelen en zonnecollectoren. Mensen worden zich bewuster van hun energieverbruik maar ook van de verschillende manieren waarop ze energie kunnen besparen. Met zonnepanelen wekt u stoom op, met zonnecollectoren bespaart u op het verbruik van gas. Waar kiest u voor?

Het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren

Hoewel u aan de buitenkant nauwelijks verschil ziet, verschillen zonnepanelen en zonnecollectoren wel degelijk van elkaar. Met een zonnepaneel wordt stroom opgewekt; zonne-energie wordt omgezet in elektriciteit. Het teveel aan opgewekte elektriciteit levert u terug bij uw energieleverancier en hier ontvangt u een vergoeding voor.


Zonnepanelen.

Met zonnecollectoren wordt warmte opgewekt. Deze zonnecollectoren verwarmen een buizensysteem waar een vloeistof doorheen loopt. Dit systeem is onderdeel van een boiler en deze is weer aangesloten op de cv-ketel. Het water dat in de boiler zit, wordt opgewarmd door de warme vloeistof die in het buizensysteem zit. Op deze manier hoeft uw cv-ketel minder energie te leveren om uw woning te verwarmen. Zo kunt u de voorzieningen in uw huis volledig op zonne-energie laten werken.

Het financieren van zonnepanelen

Een investering in zonnepanelen en zonnecollectoren is een goede maar beslist geen goedkope. Maar het is toch het overwegen waard. In zeven jaar tijd heeft u namelijk de aanschafkosten terugverdiend door een lagere energierekening.

Via een speciale energie bespaar lening met een vast rentepercentage is het mogelijk om de zonnepanelen te financieren. In zeven of tien jaar betaalt u het bedrag dat u geleend heeft weer terug. Als extra steuntje in de rug kunt u de BTW op zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst.

Tips om energie te besparen

Maar je kunt zelf natuurlijk ook een aantal dingen doen om energie te besparen. Laat bijvoorbeeld niet onnodig de lampen branden, douche niet te lang en gebruik een waterbesparende douchekop. Een vaatwasser aanzetten als deze niet helemaal vol is ook energieverspilling en wat dacht je van het raam open zetten terwijl de verwarming aan staat? Door hier op te letten en zorgvuldig mee om te gaan kunt je heel wat energie besparen!

Voor meer informatie: www.unitedconsumers.com