Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meg Jaquay, American Chamber of Commerce in Oeganda:

"Oeganda moet biologische teelt exploiteren"

Oeganda moet profiteren van de mogelijkheden in de biologische landbouw, stelt Meg Jaquay, vicepresident van de American Chamber of Commerce in Oeganda. "Oeganda moet de productkwaliteit en de verpakking verbeteren en ernaar streven een groter aandeel van de Amerikaanse exportmarkt te veroveren", stelt ze in een recent interview met New Vision.


 
Volgens Jaquay is de slechte kwaliteit van zowel productie als verpakking in de Oegandese landbouw verantwoordelijk voor het feit dat het Afrikaanse land niet weet te profiteren van de African Growth and Opportunity Act (AGOA), een initiatief bedoeld om de export van verschillende Afrikaanse landen te stimuleren.
 
Ook de toenemende conventionele teelt is debet aan de terugval. Jaquay stelt dat bio-teelt voor veel telers te hoog gegrepen is, terwijl daar wel de toekomst ligt: "Biologisch voedsel wordt hét exportproduct voor Oeganda, en telers moeten niet afwijken van de teelt van biologische voedingsmiddelen, want dat is waar het geld is."
 
Er wordt geschat dat Oeganda meer dan 400.000 internationaal gecertificeerde biologische telers heeft. Ze produceren vooral katoen, koffie, sesam, evenals fruit zoals ananas, bananen, mango's, appel, passievruchten en avocado. De producten worden onder meer geëxporteerd naar Europa, de VS en Azië.
Publicatiedatum: