Kopstukken Dutch Cuisine koken op Bio-beurs

Lekker eten krijgt een centrale plaats op de Bio-beurs die op 21 en 22 januari wordt gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. In het restaurant en op het Foodplein wordt gekookt door kopstukken van de Dutch Cuisine, zoals Albert Kooy en Niven Kunz.

De uitgangspunten van de Dutch cuisine – vastgelegd in de Nieuwe Nederlandse Keuken van meesterkok Albert Kooy - zijn dat een gerecht niet alleen zeer smaakvol, maar ook duurzaam, diervriendelijk, gezond en eigentijds moet zijn. Verse groenten spelen de hoofdrol, vlees en vis worden vaak als garnituur gebruikt. Ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de eigen omgeving en passen bij het seizoen. Deze uitgangspunten, die onder andere gebruikt worden door het Koksgilde, sluiten naadloos aan bij die van de biologische teelt en voedselproductie.Op de Bio-Beurs komt de Dutch cuisine tot leven in kookdemonstraties, workshops, inleidingen, en natuurlijk veel proeverijen. Voor restaurateurs, chefs, gastvrouwen en -heren, sommeliers, F&B- managers en facilitair managers een bron van inspiratie. Naast Albert Kooy zijn de volgende chefs aan het werk te zien:

Niven Kunz, opgeleid in De Librije, is houder van een Michelinster. Hij hanteert de 80/20-filosofie: in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Vlees en vis beperkt hij tot het hoognodige. Niet alleen uit ideëel oogpunt, maar vooral omdat hij koken met groenten het mooist vindt.

Femke van den Heuvel, bekend van de VIP Health & Nutrition koksopleiding, behaalde in juni de tweede prijs bij de internationale kookwedstrijd The Vegetarian Chance, achter de Italiaanse topkok Daniela Cicioni. De jury prees haar vakkennis, creativiteit en het gebruik van louter Nederlandse biologische ingrediënten. Van den Heuvel heeft oog voor de teler achter het product, de productiewijze en de impact ervan op het milieu.

Leendert Scholtus, geschoold bij De Librije, gaf de Echoput in Hoog Soeren de Michelinster terug die het restaurant in 2005 was kwijtgeraakt. Scholtus deed dit al in het eerste jaar nadat hij bij de Echoput aantrad. Inmiddels heeft hij een eigen restaurant, de Goudplevier in Peize, en staat hij al weer in de Lekker Top 500.

De Bio-beurs is een initiatief van Bionext en Libéma. Voor meer informatie over de Bio-beurs en kaartverkoop: www.bio-beurs.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven