Groene laptops bij EkoPlaza Delft

Trage laptops worden te snel weggegooid. Niet alleen de apparaten zelf, ook een hele vracht aan snoertjes, hoesjes, opladers en accessoires belandt op de afvalberg. Upgraden is de enige milieuvriendelijke oplossing. Wie vrijblijvend wil ervaren hoe snel zijn of haar oude computer kan worden komt op 12 december van 17:00 tot 19:00 naar EkoPlaza, op Vrouwjuttenland 33 in Delft.


Laptops mee...

freshbook is te gast bij EkoPlaza in Delft. Een logische plek, want voor beide organisaties is duurzaamheid een must. Tijdens de upgradesessie zullen bezoekers ervaren hoe snel hun eigen computer weer kan worden. Het is dus de bedoeling dat zij hun eigen laptop of notebook meenemen. Film kijken, online gamen en vlot werken; het blijkt gewoon weer te kunnen.

Wat is freshbook?

freshbook is software voor de PC & laptop, een vervanger van Windows. Het maakt een oud traag systeem weer razendsnel. Alhoewel er online al vele computer operating systemen gratis te downloaden zijn, komt er vaak toch meer bij kijken voordat een gebruiker er lekker mee aan de slag kan. Wat freshbook van al deze systemen onderscheidt is dat alles al kant-en-klaar en voorgeïnstalleerd is op een SSD schijf, deze in de computer wordt geïnstalleerd en er uitleg bij wordt gegeven. Op 12 december kunnen mensen zo makkelijk voor maar 100 euro (normaal 139 euro) hun oude computers een tweede leven geven.


Extra privacy

Behalve snel en doelmatig geeft een computer met freshbook ook extra privacy bescherming. De lessen van Snowden zijn toepast in freshbook. Zo zijn er vele kleine en grote aanpassingen gedaan waarmee de privacy van de gebruiker beter wordt beschermd dan bij een standaard Windows of Apple computer. Dit is uniek. In de media is veel te lezen over afluisterschandalen, de vervaging van privacy, handel in persoonlijke informatie, et cetera. Maar er wordt nagenoeg geen aandacht besteed aan hoe mensen zich hier al met een paar eenvoudige handelingen tegen kunnen beschermen. Andere voordelen van freshbook zijn de enorme hoeveelheid voorgeïnstalleerde programma's, van een Office suite tot ontspanning met Popcorn-time.

Nieuwsgierig?

Kom dan op 12 december van 17:00 tot 19:00 uur naar EkoPlaza, op Vrouwjuttenland 33 in Delft, en bekijk zelf hoe oude computers weer tot leven worden gebracht.

Voor meer informatie: www.freshbook.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven