Joepie, bolletjes planten!

Helpt u mee? Op woensdag 26 november gaat Estafette De Biologische Eetwinkel van Arnhem samen met basisschool de Sterrenkring krokusbollen planten in het Spijkerkwartier. De krokusbloem is ideaal voorjaarsvoedsel voor de bijen. Van harte welkom.

Het planten begint om 10:30 uur met verzamelen op het grote schoolplein van de Sterrenkring, Blekerstraat 2 in Arnhem. Odin-imker Jos zal samen met leerlingen en uw hulp de bloembolletjes in de grond stoppen. Aansluitend geeft de imker een lezing over de bijen in het kookatelier.

Komt u ook? Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor koffie, thee en wat lekkers wordt natuurlijk gezorgd. Als u alleen naar de lezing wilt komen, kan dat ook. Zorg dan dat u om 11:30 op het grote schoolplein bent.


Estafette de biologische eetwinkel

De plantdag is een initiatief van Palle van der Wulp, bedrijfsleider van de Estafettewinkel aan de Steenstraat. Bijzonder is dat deze winkel geen eigendom is van privépersonen, maar van coöperatie Odin. Belangrijkste uitgangspunt van deze coöperatie is dat iedereen kan genieten van de beste kwaliteit levensmiddelen, geproduceerd met respect voor mens, dier en natuur.

Odin-imkerij

De situatie van de bij krijgt bij Odin veel aandacht. En dat is maar goed ook, want wereldwijd neemt het aantal bijenvolken alarmerend snel af. Sinds 2011 verzorgt biodynamisch imker Jos Willemse in opdracht van Odin bijenvolken. In 2012 organiseerde Odin voor het eerst een bloembolletjesactie. In totaal werden toen bijna 40.000 krokusbolletjes voor de bijen geplant. Ook dit jaar zijn er weer op biologische en bio-dynamische boerderijen bolletjes in de grond gestopt.
 
Voor meer informatie:

ODIN

De Panoven 1-3
4191 GV Geldermalsen
0345 577133
info@odin.nl
www.odin-imkerij.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven