Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Workshop graanfermentatie bij de Groene Kookacademie

Op 20 november geeft Peter van Berckel van de Groene Kookacademie een workshop met verschillende fermentatietechnieken rondom granen. "Broodbuik en glutenvrij... We horen er de laatste tijd veel over, er is veel verwarring over het consumeren van granen en brood is in de ban. Bij de Groene Kookacademie denken we er anders over. We zijn namelijk gek op granen, met of zonder gluten, en vooral in een grote variatie in het gebruik. Uiteraard hebben we het hier over onbewerkte, volwaardige, biologische granen en melen", vertelt Peter.

Hij geeft aan dat de deelnemers in deze fermentatieworkshop op een natuurvoedingsmanier naar granen gaan kijken, ervaren en proeven. "Over de hele wereld gebruiken volkeren deze technieken voor granen en zetmeelhoudende producten als knollen en peulvruchten. Interessant om te realiseren is dat tijdens het fermentatieproces het graan gedeeltelijk 'voorverteerd' wordt en fytinezuur afgebroken wordt."

De gerechten die in deze workshop behandeld worden zijn met liefde en aandacht door de fermentatie expert van de Groene Kookacademie 'fermenPeer van Berckel' tot leven gebracht. Dat vraagt tijd en daardoor kun je niet 'even snel' in een middag granen laten fermenteren. Het onderwerp is zo leuk dat de Groene Kookacademie er een belevingsworkshop van gemaakt heeft. Peter legt alles uit en natuurlijk gaan de deelnemers alle spannende, levende fermenaties proeven.

Deelnemers maken kennis met fermentatievormen als pap, pannenkoeken en dranken:
  • Kishk, een bulghur ferment uit Libanon.
  • Injera, de teff pannenkoeken uit EthiopiĆ«.
  • Havermoutsepap, gefermenteerd en wel uit... Nederland!
  • Idli's van gefermenteerde rijst en linzen uit India.
  • Essenenbrood van gekiemde en gefermenteerde graankorrels.
  • Rejuvelac, de gekiemde granendrank die de raw food grondlegger Ann Wigmore populair gemaakt heeft.
  • Kvass brooddrank uit Rusland.

Wat staat er op het programma?
  • Theoretische kennis en achtergronden over fermentatie, gezondheidseigenschappen, -producten en -technieken.
  • Voorbeelden van producten.
  • Demonstraties en proeverij.

Deze workshop is inclusief:
  • Handout met alle informatie en recepten.
  • Een proeverij die een volledige maaltijd is.

Na deze fermentatie-demo kan men thuis aan de slag en zo de gezondheid verbeteren en heerlijke en spannende gerechten maken.

Prijs: 65 euro inclusief recepten.
Locatie: Amersfoort.
Aanmelden: stuur een email met je n.a.w. gegevens naar info@groenekookacademie.nl.
Publicatiedatum: