Velt viert 40e verjaardag

Afgelopen weekend werd in Antwerpen de 40e verjaardag van Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) gevierd. Ruim duizend leden en sympathisanten waren getuige van een mooi feest met tal van activiteiten. Onder hen ook heel wat Nederlanders, waaronder Gerry. "Ik vond het echt geweldig om erbij te zijn. Het was bijzonder interessant om met anderen over biologische voeding te kunnen praten", vertelt ze. "Zelf ben ik al twee jaar actief in de lokale afdeling van Os waar we met z'n allen een stadstuin hebben ontwikkeld. Ik raad iedereen aan om ook lid te worden van Velt en zo het ecologisch tuinieren nog meer bekendheid te geven."


Samen eco-actief

Het evenement was voor Velt hét moment om haar nieuwe slogan 'samen eco-actief' te onthullen. Deze drie woorden stralen niet alleen de ideologie van de organisatie uit, maar weerspiegelen ook het gemeenschapsgevoel onder de leden. Die samenhorigheid was voelbaar aanwezig in Antwerpen, wat de foto's duidelijk bewijzen.Verdiensten Velt

Het biogarantielabel, de geleidelijke verdwijning van pesticiden uit de handel en uit het reguliere gebruik in land- en tuinbouw, een toenemend aantal moestuiniers die het 'zonder (pesticiden)' willen doen, verschillende standaardwerken op het vlak van ecologisch tuinieren en duurzame voeding, en het ontstaan van het succesvolle fenomeen Samentuinen; dat zijn in een notendop de meest in het oog springende verdiensten van Velt – de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren.
 


Voor meer informatie: www.velt.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven