Compleet dak van zonnepanelen gebouwd in Landgraaf

Het in Limburg gevestigde Zonnepanelen Parkstad is naast de verkoop van zonnepanelen ook actief in het ontwikkelen van innovatieve zonne-energie paneel daksystemen. In de Gemeente Landgraaf is een volledig innovatief dak geplaatst volgens het Loci (naam zal nog bekend worden gemaakt) zonnepanelen daksysteem. Dit innovatieve daksysteem heeft als grote voordeel dat volledige daken snel en efficiënt kunnen worden gerenoveerd, gebouwd of vernieuwd tegen een marktconforme prijs, inclusief 'de bonus van' de geïntegreerde Loci zonnepanelen.

Innovatie

Reeds meerdere jaren leefde bij Rene Borro (directeur Zonnepanelen Parkstad) de wens om de gehele keten te optimaliseren. Optimalisatie in de keten van ontwikkeling tot productie en plaatsing tot nazorg is een specialisme van Rene Borro. Voordat Rene actief was in de zonnepanelenmarkt was ketenoptimalisatie zijn fulltime beroep. Met dit doel voor ogen is het Loci systeem ontwikkeld door Zonnepanelen Parkstad, Unilin en SEAC. Deze partners zorgen in de keten voor een efficiënte productie en dankzij kostenbesparing en maximale elektriciteit opwekking voor een optimaal rendement van de klant. Het Loci dak is volgens Rene Borro niet alleen geschikt voor dakrenovaties en nieuwbouw, maar ook om indruk te maken op voorbijgangers ('zowel door de prestaties als door de esthetiek').


Reacties

Veel mensen hebben al gereageerd volgens de trotse eigenaar van het nieuwe Loci dak. De buren vinden het prachtig en ook voorbijgangers blijven regelmatig even staan kijken. De meeste mensen vertellen dat dit een veel elegantere oplossing is dan een handjevol panelen op bestaande dakpannen. De reacties uit de markt zijn dan ook enthousiast te noemen. In de komende periode zullen honderden woningen met partners worden gebouwd waardoor het Loci zonnepanelen daksysteem vaker in het straatbeeld zal zijn op te merken.

SEAC onderzoek

Voordat dit zonnepanelen dakproduct op de markt is gekomen is een langdurig kwalificatie en octrooitraject voorafgegaan. Het team van Zonnepanelen Parkstad hebben diverse innovatieprojecten doorlopen bij de uitwerking van de ideeën en opstart van de productie. Omdat de prestaties van het zonnepanelen dak volledig onderbouwd en gekwalificeerd moesten worden door een onafhankelijk instituut is gekozen voor het SEAC (Solar Energy Application Center). Het SEAC is gevestigd op de High Tech Campus te Eindhoven. De TU Eindhoven is gekozen omdat dit bekend staat als de 'slimste regio van Nederland' en de 'Brainport' ontwikkelingen. "De brug tussen Limburg en Brabant zou meer gebouwd kunnen worden bij de ontwikkeling van innovaties", aldus Rene Borro. "Mede dankzij de uitstekende onderzoekuitslagen, diverse demo-opstellingen en de bewezen efficiency in de bouw is de keuze gemaakt om het eerste volledig werkzame dak te realiseren. Landgraaf in Parkstad Limburg was als thuisbasis van Zonnepanelen Parkstad een makkelijke keuze", aldus Rene Borro.

Ervaring

Zonnepanelen Parkstad heeft de afgelopen jaren honderden klanten geholpen met de verkoop en plaatsing van zonnepanelen. Deze projecten bestaan voornamelijk uit het plaatsen van een aantal panelen op platte of schuine daken van huizen of garages. Ook zijn enkele grote zonnepaneelcentrales met honderden zonnepanelen gebouwd om duurzame elektriciteit op te wekken.

Certificering en samenwerking

"Betrouwbaarheid is het sleutelwoord", aldus Rene Borro. Zonnepanelen Parkstad is VCA, SMA, en ISSO gecertificeerd en tevens lid van Holland Solar, de branchevereniging voor zonne-energie. Zonnepanelen Parkstad voldoet aan de noodzakelijke certificeringen en is continue proactief in opleidingsprojecten ter versterking van kennis. De door Zonnepanelen Parkstad opgedane ervaring en opleidingen worden ook gewaardeerd door Volta Limburg en Essent. Met Volta Limburg werkt Zonnepanelen Parkstad sinds begin 2012 samen. Voor dit bedrijf plaatst Zonnepanelen Parkstad in Limburg de zonnepaneelpakketten die het bedrijf verkoopt. Vanuit deze samenwerking is tevens in 2013 gestart met de plaatsing van zonnepanelen voor Essent. "Vanuit deze samenwerkingsverbanden kunnen wij alle service en slagkracht bieden die ook voor grotere projecten nodig zijn zoals: een callcentre 24 uur per dag bereikbaar en schaalvergroting zoals bij grote aanbestedingsprojecten", aldus Rene Borro.

Voor meer informatie: www.zonnepanelen-parkstad.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven